A kiegyensúlyozott étrendnek fontos szerepe van a várandósság alatt. Gondoskodjon arról, hogy megfelelő tápanyagtartalmú, vitaminokban gazdag élelmiszereket fogyasszon. A vitaminok egy része zsírban oldódó, ezért fontos, hogy az étrend elegendő zsírt is tartalmazzon. A zsírok nemcsak a húsfélékben, hanem a tejtermékekben, olajokban is megtalálhatók. A zsír lehet állati vagy növényi eredetű. A növényi eredetű zsírsavak telítetlenek, ezért az anyagcsere folyamán könnyen hasznosulnak. A növényi zsírokat többféleképpen fel lehet használni a főzés során.
Elsősorban frissen készített ételeket fogyasszon. Kerülje a nagymértékben feldolgozott élelmiszert. A vitaminbevitel optimalizálása érdekében napi 5x ajánlott rostokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. Részesítse előnybe a vasban és folsavban gazdag ételeket. A folsav részt vesz a vérképzésben és a sejtképződésben. Különösen a várandós kismamáknak kell kiemelt figyelmet fordítani a folsavbevitelre, a fejlődési rendellenességek megelőzése érdekében.
Táplálkozással szinte lehetetlen elegendő mennyiségű folsavat bevinni a szervezetbe, éppen ezért ajánlott a HiPP Natal étrend-kiegészítő fogyasztása. Az étrend-kiegészítőkről kérdezze meg nőgyógyászát, védőnőjét.
A vas nélkülözhetetlen az oxigén szállításához a vérben. A fejlődő magzat miatt a várandósok vasszükséglete jelentősen megnő, éppen ezért a vérvizsgálatok során a vas mennyiségét is rendszeresen ellenőrzik.
További információ a táplálkozásról a 11. hét alatt olvasható, valamint a különböző tápanyagokról itt olvashat.