TermékkeresőRészletes termékkereső

Étrend 6 hónapos kortól

Babája ezidágig kizárólag anyatejet vagy tápszert kapott?

Ez esetben vezesse be a kiegészítő táplálékot a 4 hónapos kortól 6 hónapos korig részben leírtak szerint. A hozzátáplálás megkezdéséhez ideális HiPP termékek a 4 hónapos kortól adhatósággal vannak megjelölve.

Megkezdte már a hozzátáplálást 4-6 hónapos kor között?

Igen – babája már teljes ebédet eszik kanállal? Akkor bevezetheti az étrendjébe a második kiegészítő táplálékot – egy laktató HiPP Tejpépet este (amennyiben gyermeke nem tejérzékeny). Harmadik bébiételes étkezésként délután egy HiPP Teljes kiőrlésű gabonás gyümölcs termék ajánlott, amely ideális lehet a glutén bevezetéséhez is.

Reggeli: A baba továbbra is kapjon anyatejet, vagy ennek hiányában anyatej-kiegészítő tápszert (például HiPP 2 BIO Combiotik).

Ebéd: A már megszokott főzelékeket, gyümölcsöket kiegészítheti a teljesen pépesített 5 hónapos kortól adható bébi menükkel, mint például a Sütőtök pulykahússal, a Kukorica burgonyakrémben pulykahússal, vagy a Kerti zöldségek csirkehússal. Ebédidőben kínáljon babájának HiPP Bébi Menüt. A HiPP menük széles választékban kaphatók, így gyermeke megismerheti az ízek sokféleségét.

Ahogy gyermeke ebédre kb. egy egész üvegnyi húsos menüt megeszik, elhagyhatja a déli anyatejes vagy tápszeres etetést.

Desszerként egy pár kanálnyi C-vitaminban gazdag gyümölcsöt ajánlunk. A C-vitamin segíti a húsban található értékes vas felszívódását.

Uzsonna: Délután adhat a babának anyatejet vagy HiPP tápszert és néhány kanálnyi HiPP teljes kiőrlésű gabonás gyümölcsöt.

Vacsora:Második teljes bébiételes étkezésként az esti anyatejes vagy tápszeres etetést felváltják a HiPP Tejpépek vagy a Jó éjt papik.

A hozzátáplálás megkezdésével gyermekének több folyadékra van szüksége. Az első pépes ételnél gyakorolhatja gyermekével az ivást anélkül, hogy magát, vagy a babáját erőltetné. Kezdetben a kis kortyok bőven elegendők. Legkésőbb a harmadik bébiételes étkezés bevezetésekor kínáljon minden étkezéshez innivalót. A víz és a babateák a legjobb szomjoltók. A cumisüveget ne használja megnyugtatásra, gyermekének Ön adjon inni és szoktassa mielőbb a pohárból való ivásra.