Étrend 6 hónapos kortól

A hozzátáplálás megkezdése után is igény szerint szoptassa gyermekét.

*A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el a védőnő vagy a gyermekorvos javaslata alapján, legkorábban 4, legkésőbb 6 hónapos kortól.

Gyermeke eddig kizárólag anyatejet vagy tápszert kapott?

Ebben az esetben vezesse be a kiegészítő táplálékot a "4 hónapos kortól 6 hónapos korig" részben leírtak szerint. A hozzátáplálás megkezdéséhez ideális HiPP termékek a "4 hónapos kortól" adhatósággal vannak megjelölve.

Megkezdte már a hozzátáplálást 4-6 hónapos kor között?

A baba már teljes ebédet eszik kanállal? Ha igen, akkor bevezetheti uzsonnára a HiPP gabonás gyümölcsöket.

Reggeli, tízórai: A baba továbbra is kapjon reggelire anyatejet, vagy ennek hiányában anyatej-kiegészítő tápszert (például HiPP 2 BIO Combiotik), tízóraira kaphat gyümölcspépet is.

Ebéd: Ebédre kínáljon gyermekének bébimenüket. A HiPP húsos menük széles választékban kaphatók, így gyermeke megismerheti az ízek sokféleségét. Az 5 hónapos kortól adható menük pépes állagúak, a 8 hónapos kortól adható menük apró darabos állagúak.

Desszertként pár kanálnyi C-vitaminban gazdag gyümölcsöt ajánlunk. A C-vitamin segíti a húsban található értékes vas felszívódását.

Uzsonna: Délután adhat a babának anyatejet vagy HiPP tápszert és néhány kanálnyi HiPP gabonás gyümölcsöt. 

Vacsora: Második bébiételes étkezésként az esti anyatejes vagy tápszeres etetést fokozatosan felváltják a HiPP Jó éjt papik.

A hozzátáplálás megkezdésével gyermekének több folyadékra van szüksége. Az első pépes ételnél már kaphat a baba folyadékot, kezdetben csak kortyonként. Legyen türelmes, ne erőltesse. Legkésőbb a harmadik bébiételes étkezés bevezetésekor kínáljon minden étkezéshez folyadékot. A babavíz a legjobb szomjoltó. A cumisüveget ne használja megnyugtatásra, gyermekének Ön adjon inni és szoktassa mielőbb a pohárból való ivásra.