1956: Úttörő a biogazdálkodásban

Egy időben az első gyárilag előállított bébiételekkel Georg Hipp 1956-ban megkezdte a zöldségek és a gyümölcsök természetes termőföldeken történő, vegyszermentes termesztését. A svájci Dr. Hans Müller ötletétől inspirálva - aki a szerves-biológiai gazdálkodás megalapítója -  az volt a célja, hogy egészséges és ízletes bébiételeket gyártson bioalapanyagokból.

A Pfaffenhofen melletti Ehrensberger gazdaságot, amely családi tulajdonban lévő parasztgazdaság volt, biotermesztésre állították át.  Fia, Claus a két testvérével, Georggal és Paulusszal együtt 1967-ben átvette a vállalat irányítását és lépésről lépésre felépítette az ökológiai elvet. 

Mint a biológiai gazdálkodás úttörője, Claus Hipp saját maga utazott gazdaságról gazdaságra és fáradságos meggyőző munkával egyre több gazdát sikerült megnyernie az ötletéhez és hálózatot alakított ki a szerződéses biogazdálkodókból.