Fényvédők

Mik azok a nanorészecskék?

A nanorészecskék rendkívül kisméretű részecskék.  Tudja, mit jelent a „nano” előtag? Ez a görög „nanos” (törpe) szóból származik. A nanorészecskék mérete 1 és 100 nanométer közötti.
1 nanométer = 1 milliomod milliméter= 0.000001 mm, így kb. ezerszer vékonyabbak, mint egy emberi hajszál.

A nanorészecskék természetes úton vagy célzott előállítással, valamint nemkívánatos melléktermékként is keletkezhetnek. A koromban is vannak nanorészecskék, így például gyertya, papír égetése során vagy erdőtűz  következményeképpen is létrejöhetnek. A nanorészecskéket laboratóriumi körülmények között is elő lehet állítani és fel lehet használni különböző termékek gyártásához. Ez a nanotechnológia. A nanotechnológiát számos iparágban alkalmazzák, mint pédául a vegyipar, gyógyszeripar, elektronika, élelmiszeripar és a kozmetikaipar. A nanotechnológia egészségügyi kockázatának pontos megítéléséhez még számos vizsgálat hiányzik. Kockázatot jelenthet, ha a nanorészecskék bejutnak az emberi szervezetbe, például a légzéssel vagy az élelmiszerekkel.

A HiPP nem alkamaz nanotechnológiát a tápszerek, bébiételek, valamint a HiPP Babysanft babakozmetikumok előállítása során sem. 

Mi a teendő, ha foltos lesz a ruha?

A fényvédő termékek két UV-szűrőt tartalmaznak. Előfordulhat, hogy használatuk után foltos lesz a ruha. Tapasztalataink alapján sárgás színű foltok keletkezhetnek a ruhán, amennyiben a fényvédő terméket nagyon bőségesen vitték fel a bőrre és / vagy már azelőtt felvették a ruhát, mielőtt beszívódott volna a bőrbe. Beszívódás után is keletkezhetnek foltok az izzadtság hatására vagy egyedi esetekben mosásnál is.

Tippek, amelyekkel elkerülhető a foltok keletkezése: 

  • A fényvédő felvitele után várja meg, amíg az teljesen beszívódik a bőrbe. 
  • Lehetőleg ne vegyen fel kényes textíliákat, részesítse előnybe a magas hőfokon mosható ruhákat.

 

Mosási tanácsaink, amennyiben folt keletkezett a ruhán: 

A foltokat leghatékonyabban úgy tudja eltávolítani, ha beáztatja a ruhát citromsavval, amelyet például drogériában vagy gyógyszertárban lehet beszerezni. Keverjen el literenként kb.12 g citromsavat hideg vízben és kb. 24 óra hosszáig áztassa be a ruhát, majd ezután mossa ki a ruha címkéjén feltüntetett javaslat szerint. A citromsavas előkezelésnek köszönhetően a szennyeződés feloldódik, amelyet a mosás során teljesen el lehet távolítani. A foltok képződése nincs összefüggésben a HiPP Fényvédők minőségével.

Talált termékek: 0