A HA (hipoallergén) tápszer csökkenti az allergia kialakulásának kockázatát

A tejfehérje döntő tényező lehet az allergia kialakulásában. A HA tápszerekben a tejben lévő fehérjét speciális eljárással lebontják, így olyan fehérjekomponensek jönnek létre, amelyeket a baba szervezete jobban tolerál. Ezáltal a HA tápszer csökkenti az allergia kialakulásának kockázatát.  

A HiPP HA COMBIOTIK tápszerekben lévő fehérjék már jelentős mértékben le vannak bontva kisebb alkotóelemekre. Egy folyamatos megfigyelésen alapuló tanulmányban vizsgálták a lebontott fehérjék hatását az allergiamegelőzés szempontjából.

Az első 4-6 hónapban fontos a következetesség. Még a kis mennyiségű normál, nem lebontott fehérjét tartalmazó tápszer is túlérzékenységhez vezethet.

Az allergének mellőzése az étrendben csökkenti az allergia kialakulásának kockázatát, de nem nyújt teljes védelmet.

Az anyatej hozzájárul az egészséges bélflóra kialakulásához

A gyermekek bélflórája fontos szerepet játszik az allergiamegelőzésben. Vizsgálatok kimutatták, hogy az allergiás és a nem allergiás gyermekek bélflórájának összetétele jelentős mértékben különbözik.

Az allergiás gyermekek bélflórája általában több nem kívánatos baktériumot tartalmaz, míg a jótékony tejsavbaktériumok száma alacsonyabb, mint a nem allergiás gyermekeknél. Az anyatejjel táplált csecsemők bélflórája nagy szerepet játszik az allergiamegelőzésben. 

HiPP HA COMBIOTIK®: A természet példája inspirálta

Az anyatejben különböző probiotikumok találhatóak. A prebiotikus élelmi rostok, amelyek hozzájárulnak az egészséges bélflóra kialakulásához, szintén megtalálhatóak az anyatejben. A HiPP HA  COMBIOTIK® ehhez a mintához igazodik, ezért például élelmi rostokat, természetes tejsavkultúrát és omega-3 zsírsavat (ALA) tartalmaz.