Étrend

A HiPP táplálási tanácsadót táplálkozástudományi és gyermekgyógyászati ismereteket  figyelembe véve, valamint sokéves tapasztalataink alapján állítottuk össze, ezért ajánljuk, hogy a táplálási tanácsadó szerint kínálja gyermekét a HiPP termékekkel. 

A táplálási tanácsadóban található információk irányadó jellegűek. Kérjük vegye figyelembe, hogy a baba étvágya változó lehet. Gyermeke táplálásával kapcsolatban konzultáljon védőnőjével is!

A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej. A legegészségesebb táplálási mód a szoptatás.

Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő anyatej és kiegészítésre van szükség, kérjük konzultáljon gyermekorvosával, védőnőjével a baba életkorának megfelelő tápszer adásáról.

* A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el a védőnő vagy a gyermekorvos javaslata alapján, legkorábban 4, legkésőbb 6 hónapos kortól.

Gondoskodjon gyermeke kiegyensúlyozott táplálásáról.

Az allergiára hajlamos babák táplálása

  • Az allergiára hajlamos babák táplálásával kapcsolatos részleteket itt talál.
  • Anyatej vagy ennek hiányában hipoallergén tápszer ajánlott, például a HiPP HA Combiotik® (a gyermekorvos javaslata alapján).
  • A hozzátáplálás megkezdésénél ugyanazok az ajánlások érvényesek, mint az allergiára nem hajlamos gyermekeknél. A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el, legkorábban 4, legkésőbb 6 hónapos kortól. A hozzátáplálás későbbi megkezdése nem nyújt nagyobb védelmet az allergia kialakulása ellen.
  • Fontos, hogy a bébiételeket fokozatosan vezesse be a baba étrendjébe, így hozzá tud szokni az új ételekhez és az édesanya is nyomon tudja követni, hogy mely élelmiszereket nem tolerálja jól a gyermeke. 
  • Amennyiben egy tápszeres étkezést már teljesen kiváltottak bébiétellel, 6 hónapos kortól HiPP HA2 Combiotik®-ot kaphat a baba a bébiételek fogyasztása mellett. Kérjük, konzultáljon gyermekorvosával, védőnőjével a baba táplálásáról és a hozzátáplálás megkezdéséről!