TermékkeresőRészletes termékkereső

Étrend 8 hónapos kortól

6 hónapos korban néhány babánál megjelennek az első fogacskák. Emellett a nyelvüket és az egész szájukat sokkal jobban tudják mozgatni. 8 hónapos kortól jön el az ideje, hogy a babák az első apró darabos ételekhez hozzászokjanak.

Reggeli: Reggelente továbbra is az anyatej vagy a tápszer a legjobb táplálék. Szoptassa meg gyermekét vagy készítse el neki a megfelelő tápszert. 8 hónapos kortól megtaníthatja a babát, hogy a tápszert pohárból igya. Ez elősegíti a fejlődését és védi a fogakat.

Tízórai: A délelőtt folyamán továbbra is adhat babájának anyatejet vagy tápszert. Amennyiben nagyobb az étvágya, kínáljon neki HiPP Gyümölcsöt vagy Teljes kiőrlésű gabonás gyümölcsöt. Ezek könnyen emészthetők és a gabona miatt laktatóak.

Ebéd: 8 hónapos kortól már kínálhatja a HiPP Juniormenüket. A HiPP Juniormenük nem teljesen pépesítettek, az állaguk darabosabb mint a HiPP Bébimenüké, így rágásra ösztönzik a babát. A rágás megtanulása fontos a beszédtanulás fejlődéséhez. Az adagok ebben az életkorban nagyobbak, mivel a babának több ételre van szüksége ahhoz, hogy jóllakjon.

Uzsonna: Délutánonként kínáljon HiPP Gyümölcsöt, Gabonás gyümölcsöt vagy Jó éjt papit.

Kínálhatja a HiPP Gyümölcs duetteket is, melyek gyümölcsöket tartalmaznak joghurttal vagy túrókrémmel.

Első rágcsálnivalónak 8 hónapos kortól kínálhatja a HiPP Babakekszet vagy a HiPP Rizskorongokat, melyek ideális kiegészítők az étkezések között.

Vacsora: Kínáljon gyermekének HiPP Tejpépet vagy Jó éjt papit.

Bébiitalok: Legkésőbb a harmadik bébiételes étkezés bevezetésekor kínáljon minden étkezéshez valamilyen innivalót. A legjobbak a Bébivíz, a Tea gyümölcslével termékek és a Gyümölcslevek.

 

Gyakran ismételt kérdések

Gyermekemnek még nincsen foga, kaphat ennek ellenére apró darabos állagú menüket?

Igen, mivel a darabkák annyira kicsik és puhák, hogy a babák a nyelvükkel könnyedén szét tudják nyomni.  

A babám még nem szereti a darabos ételt. Mit tegyek?

Továbbra is adjon neki pépes állagú menüket és fokozatosan keverjen hozzá (mindig egy kicsivel többet) a 8 hónapos kortól adható menükből.

Mekkora legyen egy adag étel?

A 8 hónapos kortól ajánlott menüink az életkornak megfelelő, 1 adag ételt tartalmaznak, amit a legtöbb gyermek el tud fogyasztani. Vannak azonban olyan gyermekek, akik többet esznek és olyanok is, akik kevesebb étellel is jóllaknak. A babák étvágya eltérő lehet. Ha nem lakott jól gyermeke, kiegészítésként HiPP Gyümölcs duettet, gyümölcspépeket is fogyaszthat a főétkezések után.

 

Tippek az egészséges fogakért:

  • Már az első fogak megjelenése után rendszeresen tisztítsa gyermeke fogait.
  • A lefekvés előtti fogmosás után már ne adjon enni gyermekének. 
  • A cumisüveget ne használja megnyugtatásra. 
  • Gyermekének Ön adjon inni és szoktassa mielőbb a pohárból való ivásra. 
  • 8 hónapos kor után a gyermek képes önállóan is pohárból inni. Segítséget nyújthat, ha először csőrös pohárból kapja a gyermek a folyadékot.