Menü

Étrend 8 hónapos kortól

A hozzátáplálás megkezdése után is igény szerint szoptassa gyermekét.

*A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el a védőnő vagy a gyermekorvos javaslata alapján, legkorábban 4, legkésőbb 6 hónapos kortól.

6 hónapos korban néhány babánál megjelennek az első fogacskák. Emellett a nyelvüket és az egész szájukat sokkal jobban tudják mozgatni. 8 hónapos kortól jön el az ideje, hogy a babák az első apró darabos ételekhez hozzászokjanak.

Reggeli: Reggelente továbbra is az anyatej vagy ennek hiányában a tápszer a legjobb táplálék. Szoptassa meg gyermekét vagy készítse el neki a HiPP 2 BIO Combiotik tápszert. 8 hónapos kortól megtaníthatja a babát, hogy a tápszert pohárból igya. Ez elősegíti a fejlődését és védi a fogakat.

Tízórai: A délelőtt folyamán továbbra is adhat babájának anyatejet vagy tápszert. Amennyiben nagyobb az étvágya, kínáljon neki HiPP Gabonás gyümölcsöt, amely könnyen emészthető és a gabona miatt laktató.

Ebéd: Ebédre már kínálhatja a 8 hónapos kortól ajánlott húsos menüket, amelyek nem teljesen pépesítettek, hanem apró darabos állagúak, így rágásra ösztönzik a babát. A rágás megtanulása fontos a beszédtanulás fejlődéséhez. Az adagok ebben az életkorban nagyobbak, mivel a babának több ételre van szüksége ahhoz, hogy jóllakjon.

Uzsonna: Délutánonként kínáljon HiPP Tejpépet, HiPP Gyümölcsöt vagy Gabonás gyümölcsöt.   

7 hónapos kortól bevezetheti a baba étrendjébe a HiPP Gyümölcs duetteket, amelyek gyümölcspépet tartalmaznak joghurttal vagy túrókrémmel.

Első rágcsálnivalóként 8 hónapos kortól kínálhatja a HiPP Babakekszet vagy a HiPP Rizskorongot főétkezések között.   

Vacsora: Kínáljon gyermekének HiPP Tejpépet vagy Jó éjt papit.


Bébiitalok: Legkésőbb a harmadik bébiételes étkezés bevezetésekor kínáljon minden étkezéshez innivalót (például babavizet vagy bébiitalokat hígítva).

Gyakran ismételt kérdések

Gyermekemnek még nincsen foga, kaphat ennek ellenére apró darabos állagú menüket?
Igen, mivel a darabkák annyira kicsik és puhák, hogy a babák a nyelvükkel könnyedén szét tudják nyomni.

A babám még nem szereti a darabos ételt. Mit tegyek?
Továbbra is adjon neki pépes állagú menüket és fokozatosan keverjen hozzá (mindig egy kicsivel többet) a 8 hónapos kortól adható menükből.

Mekkora legyen egy adag étel?
A 8 hónapos kortól ajánlott menüink az életkornak megfelelően 1 adag ételt tartalmaznak, amit a legtöbb gyermek el tud fogyasztani. Vannak azonban olyan gyermekek, akik többet esznek és olyanok is, akik kevesebb étellel is jóllaknak. A babák étvágya eltérő lehet. Ha nem lakott jól gyermeke, kiegészítésként kaphat HiPP Gyümölcsöt vagy Gyümölcs duettet.

Tippek az egészséges fogakért:

  • Már az első fogak megjelenése után rendszeresen tisztítsa gyermeke fogait.
  • A lefekvés előtti fogmosás után már ne adjon enni gyermekének. 
  • A cumisüveget ne használja megnyugtatásra. 
  • Gyermekének Ön adjon inni és szoktassa mielőbb a pohárból való ivásra. 
  • 8 hónapos kor után a gyermek képes önállóan is pohárból inni. Segítséget nyújthat, ha először csőrös pohárból kapja a gyermek a folyadékot.

Termékkereső