TermékkeresőRészletes termékkereső

Étrend 8 hónapos kortól

6 hónapos korban kibújnak a baba első fogai, valamint a nyelvüket és a szájukat is sokkal jobban tudják mozgatni. 8 hónapos kortól hozzá lehet szoktatni a babákat az apró darabos ételekhez.

Reggeli: Reggelente továbbra is anyatejet vagy tápszert kapjon a baba. 8 hónapos kortól a tápszert pohárból kínálja gyermekének, ez hozzájárul a fogszuvasodás megelőzéséhez is. 

Tízórai: A délelőtt folyamán továbbra is kaphat a baba anyatejet vagy tápszert, ezen kívül HiPP gyümölcspépet vagy teljes kiőrlésű gabonás gyümölcsöket is, amelyek a hozzáadott gabonának köszönhetően laktatóak. 

Ebéd: 8 hónapos kortól már kínálhat HiPP juniormenüt is. A juniormenük nem teljesen pépesítettek, az állaguk darabosabb mint a bébimenük állaga, így rágásra ösztönzik a babát. A rágás fontos a beszédtanulás fejlődéséhez. A 8 hónapos kortól adható HiPP menük nagyobb adagot tartalmaznak, mint az 5 hónapos kortól ajánlott bébiételek. 

Uzsonna: Délutánonként kínáljon gyümölcspépet, teljes kiőrlésű gabonás gyümölcsöt, HiPP Gyümölcs duettet, amely ízletes gyümölcsökből túróval vagy joghurttal készül. 

Főétkezések között ideális kiegészítő táplálék a HiPP Babakeksz vagy a rizskorongok is. 

Vacsora: Esti étkezésként tejpépet, gabonapépet vagy HiPP Jó éjt papit ajánlunk. 

Bébiitalok:  Ügyeljen a rendszeres folyadékpótlásra. A HiPP Bébivíz és a bébiitalok igény szerinti fogyasztását ajánljuk.

 

Gyakran ismételt kérdések

Gyermekemnek még nincsen foga, kaphat ennek ellenére apró darabos állagú menüket?

Igen, mivel a darabkák annyira kicsik és puhák, hogy a babák a nyelvükkel könnyedén szét tudják nyomni.  

A babám még nem szereti a darabos ételt. Mit tegyek?

Továbbra is adjon neki pépes állagú menüket és fokozatosan keverjen hozzá (mindig egy kicsivel többet) a 8 hónapos kortól adható menükből.

Mekkora legyen egy adag étel?

A 8 hónapos kortól ajánlott menüink az életkornak megfelelő, 1 adag ételt tartalmaznak, amit a legtöbb gyermek el tud fogyasztani. Vannak azonban olyan gyermekek, akik többet esznek és olyanok is, akik kevesebb étellel is jóllaknak. A babák étvágya eltérő lehet. Ha nem lakott jól gyermeke, kiegészítésként HiPP Gyümölcs duettet, gyümölcspépeket is fogyaszthat a főétkezések után.

 

Tippek az egészséges fogakért:

  • Már az első fogak megjelenése után rendszeresen tisztítsa gyermeke fogait.
  • A lefekvés előtti fogmosás után már ne adjon enni gyermekének. 
  • A cumisüveget ne használja megnyugtatásra. 
  • Gyermekének Ön adjon inni és szoktassa mielőbb a pohárból való ivásra. 
  • 8 hónapos kor után a gyermek képes önállóan is pohárból inni. Segítséget nyújthat, ha először csőrös pohárból kapja a gyermek a folyadékot.