Étrend 8 hónapos kortól

A hozzátáplálás megkezdése után is igény szerint szoptassa gyermekét.

*A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el a védőnő vagy a gyermekorvos javaslata alapján, legkorábban 4, legkésőbb 6 hónapos kortól.

6 hónapos korban néhány babánál megjelennek az első fogacskák. Emellett a nyelvüket és az egész szájukat sokkal jobban tudják mozgatni. 8 hónapos kortól jön el az ideje, hogy a babák az első apró darabos ételekhez hozzászokjanak.

Reggeli: Reggelente továbbra is az anyatej vagy ennek hiányában a tápszer a legjobb táplálék. Szoptassa meg gyermekét vagy készítse el neki a HiPP 2 BIO Combiotik tápszert. 8 hónapos kortól megtaníthatja a babát, hogy a tápszert pohárból igya. Ez elősegíti a fejlődését és védi a fogakat.

Tízórai: A délelőtt folyamán továbbra is adhat a babának anyatejet vagy tápszert. Amennyiben nagyobb az étvágya, kínáljon neki HiPP gabonás gyümölcsöt, amely könnyen emészthető és a gabona miatt laktató.

Ebéd: Ebédre már kínálhatja a 8 hónapos kortól ajánlott húsos menüket, amelyek nem teljesen pépesítettek, hanem apró darabos állagúak, így rágásra ösztönzik a babát. A rágás megtanulása fontos a beszédtanulás fejlődéséhez. Az adagok ebben az életkorban nagyobbak, mivel a babának több ételre van szüksége ahhoz, hogy jóllakjon.

Uzsonna: Délutánonként kínáljon HiPP gyümölcsöt vagy gabonás gyümölcsöt.   

7 hónapos kortól bevezetheti a baba étrendjébe a HiPP gyümölcs duetteket, amelyek gyümölcspépet tartalmaznak joghurttal vagy túrókrémmel.

Első rágcsálnivalóként 8 hónapos kortól kínálhatja a HiPP Babakekszet vagy a HiPP rizskorongokat főétkezések között.   

Vacsora: Kínáljon gyermekének HiPP Jó éjt papit.


Bébiitalok: Legkésőbb a harmadik bébiételes étkezés bevezetésekor kínáljon minden étkezéshez innivalót (például HiPP Szénsavmentes ásványvizet vagy HiPP gyümölcsleveket hígítva).

Gyakran ismételt kérdések

Gyermekemnek még nincsen foga, kaphat ennek ellenére apró darabos állagú menüket?
Igen, mivel a darabkák annyira kicsik és puhák, hogy a babák a nyelvükkel könnyedén szét tudják nyomni.

Gyermekem még nem szereti a darabos ételt. Mit tegyek?
Továbbra is adjon neki pépes állagú menüket és fokozatosan keverjen hozzá (mindig egy kicsivel többet) a 8 hónapos kortól adható menükből.

Mekkora legyen egy adag étel?
A 8 hónapos kortól ajánlott menüink az életkornak megfelelően 1 adag ételt tartalmaznak, amit a legtöbb gyermek el tud fogyasztani. Vannak azonban olyan gyermekek, akik többet esznek és olyanok is, akik kevesebb étellel is jóllaknak. A babák étvágya eltérő lehet. Ha nem lakott jól gyermeke, kiegészítésként kaphat HiPP gyümölcsöt vagy gyümölcs duettet.

Tippek az egészséges fogakért:

  • Már az első fogak megjelenése után rendszeresen tisztítsa gyermeke fogait.
  • A lefekvés előtti fogmosás után már ne adjon enni gyermekének. 
  • A cumisüveget ne használja megnyugtatásra. 
  • Gyermekének Ön adjon inni és szoktassa mielőbb a pohárból való ivásra. 
  • 8 hónapos kor után a gyermek képes önállóan is pohárból inni. Segítséget nyújthat, ha először csőrös pohárból kapja a gyermek a folyadékot.