Menü

Miért fontos az omega-3?

Zsírsavak tekintetében megkülönböztetünk telített, egyszeresen telítetlen (omega-9) és többszörösen telítetlen (omega-3, omega-6) zsírsavakat.

A telített zsírsavak az energiaraktározásban játszanak fontos szerepet, de túlzott bevitelük kedvezőtlenül befolyásolja a szervezet működését. 

A telítetlen zsírsavaknak táplálkozásélettani szempontból számos előnyét ismerik. Ezeket a molekulákat az emberi szervezet nem képes saját maga előállítani, ezért a táplálékkal kell a szervezetbe juttatni. 

Termékeink egy részét értékes összetevővel, repceolajjal egészítettük ki, amely telítetlen zsírsavakban gazdag.

Az alfa-linolénsav (ALA), amely az omega-3 zsírsavak közé tartozik, fontos szerepet játszik az agy és az idegrendszer fejlődésében csecsemő- és kisgyermekkorban.

Alfa-linolénsavat (ALA) tartalmaznak például a HiPP tápszerek, tejpépek, húsos menük, és a főzelékek többsége is, amelyek napról napra hozzájárulnak a baba egészséges és változatos táplálásához az anyatejes táplálás mellett.