A csecsemő bőre

A kicsik bőre más, mint a felnőtteké

A babák bőre jóval vékonyabb, mint a felnőtteké és a felső hámréteg szerkezete lazább és sérülékenyebb ezért kevésbé nyújt védelmet a szennyezőanyagok ellen. A kicsik bőre érzékenyebben reagál a környezeti hatásokra, például hideg időjárás vagy sérülés esetén. 

A bőr savköpenye újszülötteknél csak pár hét után alakul ki és a kisgyermekeknél is sokkal lassabban regenerálódik, mint a felnőtteknél. A savköpeny védelmet nyújt a baktériumok és a fertőzések ellen.

A bababőr szarurétegének magasabb a nedvességtartalma a felnőttekéhez képest, ugyanakkor a faggyútermelés a gyerekeknél még jelentősen csekélyebb. A babák és a kisgyermekek bőrét csak egy nagyon vékony vizes-olajos réteg fedi, ezért bőrük könnyen kiszáradhat. 

Miért használjunk babakozmetikumokat?

Újszülöttkorban a baba bőrének mielőbb hozzá kell szoknia az új környezethez. A magzatvízben eltöltött több hónap után alkalmazkodnia kell a levegőhöz és a külső környezeti hatásokhoz.

A babaápolással kapcsolatos korábbi ajánlások szerint nem volt szükséges fürdetőt és bőrápoló termékeket használni, de ma már tudjuk, hogy a csupán vízzel való fürdetés kiszáríthatja a baba bőrét.

A bababőr nagyon érzékeny, ezért ne használjon felnőtteknek ajánlott termékeket a baba fürdetéséhez, ápolásához.  

HiPP Babysanft babakozmetikumok kíméletesen tisztítják és gyengéden ápolják a kicsik bőrét valamint nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek irritálhatják az érzékeny bőrt.