A hal a babák számára is egészséges

A hal a legtöbb európai országban része a mindennapos étrendnek valamint a csecsemőtáplálásnak is.

A hal értékes tápanyagforrás, ezért fogyasztása rendszeresen ajánlott. A tengeri hal nagy mennyiségben tartalmaz jódot, amely elengedhetetlen a pajzsmirigy működéséhez. A jód a babák egészséges fejlődéséhez is szükséges.  

A lazac omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az agy és az idegrendszer fejlődéséhez.

Mivel az étkezési szokások korán kialakulnak, fontos, hogy a babát hozzászoktassuk a halfogyasztáshoz is.

A HiPP halas menük hozzájárulnak gyermeke egészséges és változatos táplálásához. 

Az allergiára hajlamos babák is kaphatnak halat, mivel rájuk is ugyanazok az ajánlások vonatkoznak a bébiételek bevezetésével kapcsolatban, mint az allergiára nem hajlamos babák esetében. A halfogyasztás az első életévben megelőző hatással van az allergia kialakulására. 

Honnan származnak a HiPP menükhöz felhasznált halak?

A HiPP menükben felhasznált halak többsége nyílt tengeren folytatott mélytengeri halászatból származik. A halakat a Tengergazdálkodási Tanács (Marine Stewardship Council) irányelvei alapján fogják ki és minősítik. A HiPP garantálja a kíméletes és fenntartható halászatot a halállomány védelme érdekében.  

Csak abban az esetben használunk ökológiai aquakultúrából származó alapanyagot, ha a szabadban fogott halak nem állnak rendelkezésre elegendő mennyiségben és minőségben. Ezeket a halakat szigorú bioirányelvek alapján tenyésztik.

A kifogott halakat azonnal feldolgozzák. Minden alapanyagot, így a halat is laboratóriumunkban megvizsgáljuk, mielőtt a bébiételekbe kerül.