Anyatejkutató csoport

A baba egészséges táplálásának döntő szerepe van az egészséges élet megalapozásában.

A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej, a legegészségesebb táplálási mód a szoptatás. Az anyatej egyedülálló összetétele optimális védelmet nyújt az allergiás és egyéb betegségek ellen.

Sajnos nem minden anyukának van annyi anyateje, ami elegendő a csecsemő megfelelő fejlődéséhez. A HiPP a természet példája alapján és a legújabb táplálkozástudományi ismereteknek megfelelően kiváló minőségű tápszereket gyárt. 

A HiPP Anyatejkutató csoport éveken keresztül vizsgálta az anyatej összetételét és pozitív hatását a baba egészséges fejlődésére nézve. A HiPP táplálkozástudományi szakemberei nemzetközi csecsemőtáplálási szakértőkkel  vitatják meg az anyatej összetételével foglalkozó legújabb kutatási eredményeket. 

Már a 2007-ben alapított kutatócsoport keretein belül eldöntötték, hogy a tápszereket a jövőben az anyatej példája alapján úgy fejlesztik ki, hogy élelmi rostok és természetes tejsavkultúrák kombinációja kerüljön bele.

Két klinikai vizsgálatban - amelyeket egy nemzetközi szakmai közönségnek mutattak be 2010-ben és 2011-ben -  meggyőzően tudták igazolni, milyen előnyei lehetnek egy olyan tápszer gyártásának a nem szoptatott csecsemők számára, melynek fejlesztését az anyatej példája inspirálta.

Napjainkban a HiPP márka lehetővé teszi az anyák számára a szoptatás után is, hogy az anyatej példája alapján élelmi rostokat, természetes tejsavkultúrákat és omega-3 zsírsavat (ALA) együttesen tartalmazó tápszert adjanak gyermeküknek.