Tippek a napozáshoz

Szép időben a gyerekek nagyon szeretnek a szabadban játszani. A napfénynek számos előnye van, például napfény hatására a bőrünkben D-vitamin keletkezik. A jó levegőn való kint tartózkodás és a mozgás jót tesz a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A bababőr védelme érdekében a következő javaslatokkal szeretnénk segíteni: 

1. Az első életévben ne tegye ki gyermekét közvetlen napfénynek. 

2. Kerülje a déli napsütést (délelőtt 11 és délután 3 óra között).

3. Ügyeljen a baba megfelelő ruházatára: 

  • strandsapka (nyakvédővel)
  • hosszúnadrág vékony anyagból
  • hosszú ujjú, bő póló 
  • cipő vagy babazokni 
  • a gyermek életkorának megfelelő napszemüveg

4. Ha kint tartózkodnak, a szabadon lévő bőrfelületet kenje be a babának megfelelő fényvédő krémmel, például a baba arcát, nyakát, kézfejét. 

5. Minél többet tartózkodjanak napernyő alatt. 

Kérjük a szülőket, vegyék figyelembe a javaslatainkat, nemcsak a nyaralások alkalmával, hanem mindig, amikor a szabadban tartózkodnak.  

Mi a teendő, ha foltos lesz a ruha?

A fényvédő termékek két UV-szűrőt tartalmaznak. Előfordulhat, hogy használatuk után foltos lesz a ruha. Tapasztalataink alapján sárgás színű foltok keletkezhetnek a ruhán, amennyiben a fényvédő terméket nagyon bőségesen vitték fel a bőrre és / vagy már azelőtt felvették a ruhát, mielőtt beszívódott volna a bőrbe. Beszívódás után is keletkezhetnek foltok az izzadtság hatására vagy egyedi esetekben mosásnál is.

Tippek, amelyekkel elkerülhető a foltok keletkezése: 

  • A fényvédő felvitele után várja meg, amíg az teljesen beszívódik a bőrbe. 
  • Lehetőleg ne vegyen fel kényes textíliákat, részesítse előnybe a magas hőfokon mosható ruhákat.

Mosási tanácsaink, amennyiben folt keletkezett a ruhán: A foltokat leghatékonyabban úgy tudja eltávolítani, ha beáztatja a ruhát citromsavval, amelyet például drogériában vagy gyógyszertárban lehet beszerezni. Keverjen el literenként kb.12 g citromsavat hideg vízben és kb. 24 óra hosszáig áztassa be a ruhát, majd ezután mossa ki a ruha címkéjén feltüntetett javaslat szerint. A citromsavas előkezelésnek köszönhetően a szennyeződés feloldódik, amelyet a mosás során teljesen el lehet távolítani. A foltok képződése nincs összefüggésben a HiPP Fényvédők minőségével.