Miért fontos a repceolajból származó omega-3?

A repceolaj ideális a babák táplálásában többek között a magas omega-3 tartalma miatt.

Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak az agy és az idegrendszer fejlődéséhez. Az első két életévben az agy nagymértékben fejlődik, ezért fontos az omega-3 zsírsavakat tartalmazó ételek rendszeres fogyasztása. 

Az omega-3 zsírsavak egyik legjobb növényi forrása a repceolaj. A repceolaj omega-3 zsírsavakban gazdag, tízszer annyit tartalmaz, mint például az olívaolaj. A kedvező zsírsavösszetétele miatt a repceolajban található omega-3 zsírsavakat a szervezet jól tudja hasznosítani. A repceolaj egyik előnye, hogy nem változtatja meg az ételek ízét.

A HiPP főzelékek túlnyomó többsége és a HiPP menük biorepceolaj hozzáadásával készülnek. (A hozzátáplálást védőnője tanácsa alapján kezdje meg. Amennyiben van elegendő anyatej, 6 hónapos korig a kizárólagos szoptatás ajánlott.)

 

Stefan Hipp válaszából kiderül, tudja-e garantálni a biominőséget a repceolajnál is

Természetesen igen. Biofilozófiánknak megfelelően minden összetevő biominőségű, tehát a repceolaj is.

Ez biztosítja, hogy az ökológiai gazdálkodásról szóló rendelet szerint a géntechnológiát kizárjuk.

Véleményem szerint a genetikailag módosított összetevőknek nincs helye az élelmiszerekben, nem beszélve a HiPP bébiételekről. 

Ezért magam kezeskedem.