Miért fontos a húsfogyasztás a baba táplálásában?

A hús fontos tápanyagokat tartalmaz, amelyek szükségesek az egészséges fejlődéshez.

A zöldségek annak ellenére, hogy sok fehérjét tartalmaznak, nem biztosítják a szervezet számára az összes aminosavat. Vannak olyan aminosavak (fehérjeépítő elemek), amelyeket a szervezet nem tud előállítani, és a zöldségek sem tartalmazzák, ezért ezek csak teljes értékű fehérjét tartalmazó húsok fogyasztásával juthatnak be a szervezetbe. 

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a baba étrendjét 6 hónapos kortól ajánlott hússal kiegészíteni. A kizárólagos anyatejes táplálás során 6 hónapos korig a baba minden fontos tápanyagot megkap, amire szüksége van. A hozzátáplálás során azonban ügyelni kell arra, hogy a baba továbbra is olyan táplálékot kapjon, ami az egészséges fejlődéséhez szükséges az anyatejes táplálás kiegészítéseként.  

Miért a hús az ideális vasforrás?

A hús ideális vasforrás, mivel a húsból származó vas nagyon könnyen felszívódik a szervezetben.

Miért szükséges a vas az egészséges fejlődéshez?
A babák egészséges fejlődésében fontos szerepet játszik ez a nyomelem.
A vas a vörösvérsejtek egyik alkotóeleme, amelyek az oxigént eljuttatják a sejtekhez.  A sejteknek szükségük van oxigénre, hogy energiát állítsanak elő.  A legtöbb oxigénre az agynak van szüksége, ezért a vas nagyon fontos a babák szellemi fejlődéséhez.
A HiPP húsos menükkel hozzájárulhat a baba egészséges fejlődéséhez. A HiPP menük csak szigorúan ellenőrzött biohúst tartalmaznak.