Bőrápolás a várandósság alatt

A várandósság alatt megváltozhat a kismamák bőre

A kismama vérkeringésének köszönhetően a várandósság alatt gyakran megszépül az arcbőr, azonban a mellkas, has és a combok bőrápolására fokozott figyelmet ajánlott fordítani. A várandósság alatt a kötőszövet jelentős mértékben megnyúlhat, amelyet bizonyos hormonok működése tesz lehetővé. A várandós kismama bőre csak így képes a magzat növekedésének megfelelő mértékben tágulni. 

A várandósság alatt gyakran előfordul, hogy a kötőszövet túlságosan megnyúlik (különösen a has, mellkas és a csípő tájékán), amely terhességi csíkok formájában láthatóvá válik. A hasfalra nehezedő nyomás és a hormonális változások miatt  a bőr ki is száradhat és különösen a várandósság vége felé a has erőteljesen feszülhet és viszket. Az intenzív bőrápolás segít megőrizni a bőr rugalmasságát. 

Bőrápolás nemcsak várandósoknak, hanem szoptató kismamáknak is

Az intenzív bőrvédelem és bőrápolás a várandósság alatt és a szülés utáni időszakban is fontos. 

A HiPP bőrápoló termékek rendszeres használatával hozzájárulhat bőre szépségének megőrzéséhez, valamint a bőr regenerálódásához is. A HiPP bőrápoló termékcsalád biomandula-olajat tartalmaz, amelyet ökológiai gazdaságokból származó, érett mandulákból nyernek ki. Összetételének köszönhetően a biomandula-olaj egyike a legértékesebb bőrápoló olajoknak, mivel telítetlen zsírsavakban gazdag, amelyek ápolják és védik a bőrt. A biomandula-olaj alkalmas az érzékeny és száraz bőr ápolásához, így a csecsemők bőrápolásában is bevált. Ami jót tesz a baba bőrének, az jót tesz a kismama bőrének is.