Mi az a Metafolin® és miért hasznos a gyermekemnek?

A Metafolin® a folát továbbfejlesztett természetes, prémium formája, amely azonnal hasznosul a baba szervezetében. A Metafolin® a szervezetben lévő biológiailag aktív folát kalciumsója. 

A HiPP COMBIOTIK® termékcsalád Metafolin® összetevőt tartalmaz. 

A Metafolin® a Merck KGaA (Darmstadt, Németország) bejegyzett védjegye.

Van különbség a folát és a folsav között?

A folátról gyakran azt hiszik, ugyanaz, mint a folsav, de ez nem így van. A folát természetes módon megtalálható a növényi és az állati eredetű élelmiszerekben, valamint az anyatejben. Az anyatej a sok értékes tápanyag mellett folátot is tartalmaz, ebből nagy mennyiségben aktív folátot, aminek nem kell átalakulnia, de azért tartalmaz egyéb olyan folátokat is, amiknek át kell alakulnia. A folsav a folát szinetikusan előállított formája, amelyet a várandós kismamák már jól ismernek. A folsavat a szervezet egy több lépcsős folyamat során aktív foláttá alakítja át, amely különböző fejlődési folyamatokhoz szükséges, mint például a sejtosztódáshoz és a növekedéshez, éppen ezért elengedhetetlen az agy fejlődéséhez és működéséhez. 

A folát azonban nemcsak a magzat, hanem a csecsemő fejlődéséhez is fontos. Az anyatejben lévő aktív folát a baba szervezetében azonnal hasznosul. A Metafolin® is azonnal hasznosul a baba szervezetében. 

Tipp: Amennyiben nincs elegendő anyatej és kiegészítésre van szükség, a gyermekorvos vagy a védőnő tanácsa alapján kínálhat gyermekének HiPP BIO COMBIOTIK® tápszereket, amelyek Metafolin® összetevőt is tartalmaznak. 

 

 

A folát hőre, fényre és oxigénre rendkívül érzékeny, éppen ezért a várandósság alatt szinte lehetetlen csak élelmiszerekkel elegendő mennyiséget a szervezetbe juttatni. A várandósság alatt a szervezet folátszükséglete jelentősen megnő, éppen ezért folsavat is tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztása javasolt. A folsavat a kismama szervezete foláttá alakítja át. 

 

Folátot tartalmazó élelmiszerek:  

  • Leveles zöldségek: zöld saláta, spenót
  • Hüvelyesek: borsó, szójabab
  • Zöldségek például brokkoli, spárga, paradicsom, káposzta, paprika, burgonya
  • Tojás
  • Hús
  • Máj (kis mennyiségben)
  • Mogyoró
  • Teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszer
  • Búzakorpa

Személyre szabott tanácsadás

Kérdése van a baba táplálásával, fejlődésével kapcsolatban? Forduljon Dr. Tausz István gyermekorvos-főorvoshoz hétfőnként 14-15 óra között az alábbi telefonszámon: 06-20-320-1745

A várandósság vagy a szoptatás alatti helyes táplálkozásról kérdezne? Szlávik-Kupán Emese dietetikus készséggel áll rendelkezésre keddenként 10-11 óra között, szerdánként 14-15 óra között az alábbi telefonszámon: 06-20-320-4731