Fenntarthatóság a vállalati szervezetben

A fenntarthatóság nálunk nem trend kérdése. Több, mint 60 éve vagyunk elkötelezettek a biogazdálkodás iránt és úttörőként alakítottuk ki a fenntarthatósági irányelveket. Fenntarthatósági menedzsmentünk a vállalat egészére kiterjed és a teljes értékteremtési folyamatot szem előtt tartja.  


A HiPP irányelveket a beszállítóinkkal és a gazdáinkkal együtt valósítjuk meg, hogy biztosítsuk a minőséget, a környezet védelmét és a méltányos munkakörülményeket. 

A fenntarthatóság nálunk a menedzsment feladata 

A fenntarthatóság menedzselését közvetlenül a vállalat vezetősége végzi.  A vállalat minden területén van egy olyan munkatársunk, aki a fenntarthatóságért felelős és aktívan dolgozik a célok kidolgozásán és megvalósításán. 

Környezetvédelmi nyilatkozat 

A fenntarthatósági jelentésben közzé tesszük az összes lényeges vállalati adatot, valamint az éves céljainkat. Minden HiPP termelő üzem az ISO 14001 szabvány szerint működik. A magyar székhelyű HiPP Termelő és Kereskedelmi Kft. 2018 óta rendelkezik EMAS minősítéssel (az Európai Unió környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszere). 

Az alábbi PDF-re kattintva elolvashatja a 2020-as évre vonatkozó HiPP környezetvédelmi nyilatkozatotPDF megnyitása

Az alábbi PDF-re kattintva elolvashatja a 2021-es évre vonatkozó HiPP környezetvédelmi nyilatkozatotPDF megnyitása

Az alábbi PDF-re kattintva elolvashatja a 2022-es évre vonatkozó HiPP környezetvédelmi nyilatkozatotPDF megnyitása

Igazolás a karbonsemlegességről 2021

Igazoljuk, hogy a karbonlábnyomot a HiPP Termelő és Kereskedelmi Kft. 9167 Hanságliget, Hipp utca 1. vonatkozásában a Soil & More Impacts az üvegházhatást okozó gázokról szóló jegyzőkönyv iránymutatásai alapján számította ki. Továbbá igazoljuk, hogy a HiPP Termelő és Kereskedelmi Kft. rendelkezik a 2021 évre kiszámított kibocsátás semlegesítéséhez szükséges karbonkreditekkel.  Az igényelt karbonkreditek felhasználásra kerültek, melynek értelmében a HiPP Termelő és Kereskedelmi Kft. termelése karbonsemleges. Soil & More Impacts

PDF megnyitása

KÖVET 25 Jubileumi Díjátadó Ünnepség és Konferencia 

Budapest - A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért a környezetvédelem és a vállalati felelősségvállalás területén vállalati/szervezeti megmérettetéssel és szakmai konferenciával ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját.

A KÖVET 25 Program keretében díjazták és bemutatták a környezetvédelmi és társadalmi szempontból leginkább példamutató intézkedéseket és vállalatokat, szervezeteket. A díjátadó mellett az Egyesület alapító- és jelenlegi tagjainak ünnepi oklevéllel köszönte meg, hogy az elmúlt 25 év során a KÖVET Közösség tagjaként támogatták a fenntarthatóság érdekében végzett szakmai munkát.

A díjakat Dr. habil. Boros Anita az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára és a zsűri képviseletében Prof. Dr. Zilahy Gyula a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Tudományos és Nemzetközi Dékánhelyettese adta át. 

HiPP Termelő és Kereskedelmi Kft.  Komplex energiahatékonyság című pályázata nyerte a Környezeti Megtakarítás díj 2020. Karbon-megtakarítási különdíjat a legtöbb CO2-egyenérték-megtakarítással járó intézkedéseiért.  

 

Magyar Üzleti Felelősség díj 

A HiPP Kft. részére a Környezet – Zöld kiválóság kategóriában adták át a Magyar Üzleti Felelősség díjat. A díj odaítélésével a HiPP Kft., mint cég, valamint a munkatársak elkötelezettségét és tevékenységét ismerték el. A cég működésével, valamint a fenntartható fejlődés fenntartásával kapcsolatos feladatokat az értéklánc minden szakaszára figyelemmel értékeltük, azokat csoportosítva 6 fókuszcsoport került megállapításra:

  1. teljesítmény
  2. biztonság és egészség
  3. társadalmi fejlődés, szociális előrelépés
  4. víz és szennyvíz
  5. energiafelhasználás
  6. nyersanyag és hulladék.

 

A fókuszterületeken belül két dimenziót különböztetünk meg, „több érték” és „kisebb ökológiai lábnyom”. Célunk, hogy több értéket teremtsünk a társadalmi fejlődés, biztonság és egészség, valamint a teljesítmény területén. Ugyanakkor az energia, nyersanyag és hulladék, valamint víz és szennyvíz területén tovább kívánjuk csökkenteni a felhasznált erőforrások mennyiségét, így csökkentve működésünk és termékeink ökológiai lábnyomát. 

További információ: PDF megnyitása