Skip to main content

HiPP COMBIOTIK® Gyermek- és Junioritalok Metafolin® összetevővel

A tejalapú táplálék fontos eleme a kicsik kiegyensúlyozott táplálkozásának 1 éves kor után is, ezért anyatej hiányában az egészségügyi szakemberek a tejalapú gyermek- és junioritalokat ajánlják, amelyek többségében azonban a folsav a standard. A folsav a folát szintetikusan előállított formája. A folát természetes módon megtalálható a növényi és az állati eredetű élelmiszerekben, valamint az anyatejben. Az anyatejben nagy mennyiségben aktív folát van, ami azonnal hasznosul, de tartalmaz egyéb olyan folátokat is, amelyeknek át kell alakulnia a gyermek szervezetében. Az élelmiszerekben lévő természetes folátot a szervezet szintén átalakítja, amely egyébként gyorsan felszívódik és hasznosul. A folsav felszívódása a leglassabb, mert a szervezetbe kerülve egy több lépcsős folyamat során kell átalakulnia. 

A továbbfejlesztett HiPP COMBIOTIK® Tejalapú Gyermek- és Junioritalok számos vitamint, ásványi anyagot, valamint egyedülálló módon Metafolin®* összetevőt tartalmaznak.

  • Metafolin® a szervezetben természetesen előforduló, biológiailag aktív folát prémium formája, amely azonnal hasznosul a gyermek szervezetében. 
  • A folát fontos szerepet játszik többek között a vérképzésben és a sejtosztódásban.
  • vas és a jód hozzájárulnak a kicsik szellemi fejlődéséhez.
  • A kalcium a csontok és a fogak építőeleme.
  • A D-vitamin nemcsak a csontfejlődésben játszik fontos szerepet, hanem támogatja az immunrendszer működését is.
  • A természetes tejsavkultúra és az élelmi rostok kombinációja támogatja az egészséges bélflóra kialakulását és fenntartását, amelynek jelentős szerepe van az immunrendszer fejlődésében. A tejsavkultúra megóvása érdekében fontos, hogy az elkészítés során a felforralt vizet kb. 40-50 ˚C-ra le kell lehűteni.

*A Metafolin® a Merck KGaA (Darmstadt, Németország) bejegyzett védjegye.

Tesztelje tudását! Játsszon velünk és nyerjen!