Fajtának megfelelő állattartás 

Összhangban az állatok természetes viselkedésével és élőhelyével. 

Mi jellemzi a fajtának megfelelő állattartást?  

A haszonállatok fajtának megfelelő tartása és  takarmányozása az ökológiai gazdálkodás alappillérei.  A szigorú jogszabály előírja, hogy a takarmánynak ökológiai gazdálkodásokból kell származnia, nem tartalmazhat antibiotikumot, teljesítményfokozót vagy génmódosított nyersanyagot. A megfelelő fajtaválasztás, sok mozgástér, tágas istállók és az elegendő fény is hozzájárul az állatok jólétéhez. 

A HiPP munkatársai rendszeresen ellenőrzik a helyszínen, hogy a gazdák betartanak-e minden HiPP előírást az állatvédelemre vonatkozólag. Ennek az átfogó folyamatellenőrzésnek köszönhetően tudjuk garantálni fogyasztóinknak a kíméletes és a fajtának megfelelő állattartást. 

Biomarha

A marhák és a borjúk biogazdaságokban élnek és sokat mozognak a friss levegőn. Az állatok így robosztusak, ellenállóak és egészségesek maradnak. Az antibiotikumok használata szigorúan tilos. Állataink csak növényi eredetű biotakarmányt kapnak. 

Biosertés

A HiPP csak az igazoltan egész életük során egészséges állatokból származó alapanyagokat dolgozza fel. Az istállók és a kifutók méretét, a csordák nagyságát a sertések fiziológiai szükségleteinek megfelelően választják ki. 

Bioszárnyasok

A biocsirkék fenntartható baromfigazdaságokból származnak: szabadon kapirgálhatnak, hempereghetnek a homokban. Növényi eredetű biotakarmányt kapnak.  Tartásuk folyamatos állatorvosi felügyelet mellett történik. A pulykák is természetes módon élhetnek, a csőrüket nem vágjuk vissza.