Csomagolások – környezetbarát megoldások 

A HiPP mindent megtesz, hogy csak a legszükségesebb mennyiségű csomagolóanyagot használja fel az erőforrások megóvása érdekében. Minden csomagolásnak ökológiailag előnyösebbnek kell lennie, mint a korábbi csomagolásnak. A kartondobozok csak újrahasznosított kartonból vagy szűzrostokból készülhetnek.  

Eldobható vagy újrafelhasználható

A Freiburgban működő Ökológiai Intézet elemzése kimutatta, hogy az eldobható HiPP üvegek környezetbarátabb megoldásnak számítanak, mint amilyen az újrahasznosításuk lenne. Az újrafelhasználható csomagolás csak akkor előnyös - például az italiparban - ha szabvány üvegeket használnak. Ha fennáll ez a lehetőség, úgy biztosíthatók a rövid visszaszállítási útvonalak. Egy újrahasznosítási rendszer kidolgozása - amely kizárólag a bébiételes üvegekre korlátozódik - egyelőre nem valósítható meg előnyösen ökológiai szempontból.  A vizsgálati eredmények alapján a HiPP előremozdította az eldobható üvegek ökológiai optimalizálását. Az üvegek súlya például mintegy 15% -kal csökkent az elmúlt nyolc évben. 

A műanyag és az üveg összehasonlítása

A HiPP megbízta a fent említett intézetet, hogy környezetvédelmi szempontból vizsgálja meg a műanyag és az üveg csomagolóanyagokat, mivel a HiPP 2010 eleje óta műanyag poharas bébiételeket is forgalmaz.  A vásárlók szempontjából a műanyag előnye, hogy kisebb a tömege és nem törik. 2010-ben az üveg csomagolóanyag felhasználása 18% -kal csökkent az előző évhez képest.  A HiPP poharas ételek gyártása ezzel ellentétben a megnövekedett kereslet miatt átlag feletti növekedést mutatott. 

FSC és újrahasznosított papír

A HiPP FSC tanúsítvánnyal rendelkező, szűzrostokból készült csomagolóanyagokat használ, amennyiben azok  az élelmiszerekkel közvetlenül érintkeznek,  például a filteres teáknál. Így biztosítjuk, hogy az újrahasznosított papírból származó esetleges szermaradványok, például az ásványi olaj alapú nyomdafestékek ne okozzanak szennyeződést. A HiPP csomagolások többségénél olyan nyomdafestékeket használunk, amelyek nem tartalmaznak ásványi olajat. A tápszerekhez használt papírdobozokon például növényi olaj alapú festékeket használunk.