Mi a mandulaolaj?

A mandulaolaj (INCI: Prunus amygdalus dulcis / Sweet Almond Oil) hidegen sajtolt, zsíros növényi olaj, amelyet mandulamagokból nyernek ki. A mandulaolaj világossárga, folyékony állagú, jellegzetesen enyhe illatú és ízű. A mandulaolajat bőrápoláshoz használják, például karcolások, ekcéma és egyéb bőrirritációk esetén.

Hogyan nyerik ki a biomandula-olajat?

A mandulaolajat érett, édes mandulákból (ún. Pinchados) nyerik ki. Spanyolországban és Olaszországban a mandulaszüret augusztusban történik. A mandulákat a szüret után további feldolgozás céljából Németországba szállítják. A válogatott, kiváló minőségű mandulamagokat hidegen sajtolják, majd átszűrik. A mandulák préselése mechanikusan történik. A szűrés folyamán az olajból eltávolítják a nemkívánatos fehérje-összetevőket. Csak a tisztítási folyamat segítségével érhető el és garantálható a termék állandó minősége és biztonságossága. 

Miért olyan értékes a biomandula-olaj?

A mandulaolaj az egyik legértékesebb és legdrágább bőrápoló olaj. Egy mandulamag olajtartalma 50-55% között van. Összetételének köszönhetően a mandulaolaj a legértékesebb bőrápoló olajok közé sorolható és számos bőrápoló tulajdonsággal rendelkezik:

  • Egyszeresen és kétszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag, amelyek ápolják és védik a bőrt.
  • A magas olajsavtartalomnak köszönhetően a bőr selymesen puha lesz.
  • A bőrtápláló linolsav kiválóan alkalmas a száraz bőr ápolásához
  • A mandulaolaj természetes, antioxidáns hatású E-vitamint (tokoferol) is tartalmaz, amely védi a bőrt a külső hatásoktól

A mandulaolaj megújuló, biológiailag lebomlik, ezért környezetbarát.

Miért alkalmas a biomandula-olaj kifejezetten a bababőr ápolására?

A mandulaolaj az ókor óta ismert bőrápoló tulajdonságairól, a kozmetikaiparban már évszázadok óta használják. Kifejezetten ajánlott csecsemőknek és kisgyermekeknek, mert újraolajozza az érzékeny és a száraz bőrt és a bőr jól tolerálja. A mandulaolajat kiváló bőrápoló tulajdonságai miatt a védőnők gyakran ajánlják a babák ápolásához. Masszázsolajként is ideális, mivel használata után a bőr selymesen puha lesz. 

Miért kedvelik a védőnők a biomandula-olajjal készült HiPP Babysanft termékeket?

A HiPP Babysanft babakozmetikumok kíméletesen tisztítják és gyengéden ápolják nemcsak a csecsemők, hanem az egész család bőrét. A HiPP Babysanft illata kellemes, visszafogott. Fürdetés után a bőrápoló krémek gazdagon táplálják a kicsik bőrét, amelyeket a nagyok is egyaránt használhatják arc-, kéz- és testápoláshoz. A biomandula-olajjal készült bőrápoló krémek gyorsan beszívódnak, nem hagynak zsíros érzetet a bőrön.

A kiváló bőrápoló tulajdonsága miatt a biomandula-olaj várandósoknak és szoptató kismamáknak is ideális, éppen ezért a HiPP Mamasanft  bőrápolók is tartalmaznak biomandula-olajat.

A biomandula-olaj antioxidáns tulajdonságának köszönhetően véd a szabad gyökök bőrkárosító hatásától.