Skip to main content

Mit jelent a prémium BIO minőség?

Ha termékeink minőségéről van szó, nem kötünk kompromisszumot!

Az Ön babájáért és környezetünk megóvásáért.

 

Ezért a nevemmel kezeskedem.


Mostantól elérhető az új HiPP prémium BIO minőség

A leggyümölcsösebb gyümölcs termékünk

"Kivételesen gyümölcsös és friss. A felnőtteket és a kis ínyencünket egyaránt meggyőzte." – Terméktesztelő

 

✓ kézzel szedett gyümölcsök
✓ különösen kíméletesen feldolgozva
✓ kivételesen gyümölcsös íz

Bio direktpürénk egyedülállóan intenzív és friss gyümölcsízt biztosít. Kizárólag kézzel szedett epret, málnát és áfonyát használunk termékeinkhez, melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, aromákat, tartósítószereket valamint mesterséges színezéket sem. Termékeinkben a legjobb minőségű alapanyagokat egyesítjük.

 

Tekintse meg termékeinket


Hogy gyermekeink számára a világ élhető és szerethető maradhasson.


A HiPP BIO-pecsét

Stefan Hipp elmagyarázza mi a különbség a szabványos BIO és a HiPP BIO minőség között.

 

Miért van a HiPP-nek saját BIO-pecsétje?

Stefan Hipp: Először is, tradícióból. Több mint 50 évvel ezelőtt kezdtük el a biogazdálkodást. Akkoriban a BIO termékek még újdonságnak számítottak a piacon és emiatt az árral szemben kellett úsznunk. Ennek ellenére meg voltunk győződve a döntésünk helyességéről, így továbbfejlesztettük biogazdálkodásunkat, mellyel új minőségi szabványokat állítottunk fel a bébiételek ágazatában. Minőségi szabványaink a szántóföld kiválasztástól kezdve, egészen a feldolgozásig mindenre vonatkoznak, ezek eredményei a HiPP BIO bébiételek.

 

Az uniós BIO logó nem jelent egy bizonyos minőségi szabványt is?

Stefan Hipp: De, természetesen jelent. Az EU biogazdálkodásról szóló rendelete jó dolog. Tilos a kémiailag szintetizált növényvédő szerek/műtrágyák, zöld géntechnológia alkalmazása, valamint a mesterséges színezékek, tartósítószerek, aromák és ízfokozók használata.

 

Akkor miért van saját BIO-pecsétje - nem felesleges?

Stefan Hipp: Egyáltalán nem. A szokásos uniós ökológiai logó jó és fontos. Ez azonban nem szabályozza a szóban forgó biotermékek minőségét a termesztésen túl. A levegőből, a talajból vagy a szomszédos szántóföldről származó szennyező anyagok szennyezhetik a termesztett gyümölcsöket, zöldségeket vagy gabonaféléket. Ezért a bébiételekre vonatkozó jogszabályi előírások nagyon kis mennyiségű növényvédő szert engedélyeznek a bébiételekben. A HiPP-szabványok esetében ez nem így van. Mi a törvény által megengedettnél lényegesen alacsonyabb határértékekre törekszünk: ez azt jelenti, hogy nem engedjük meg ezeket a maradék szennyeződéseket sem és emiatt magas technikai színvonalon, átfogó minőségellenőrzést végzünk. Csak tökéletes bio-alapanyagok kerülnek termékeinkbe és kapják meg a HiPP BIO-pecsétet.

 

Tehát a HiPP BIO-pecsét a legmagasabb tisztasági szintet jelenti? Hogyan lehet ezt manapság még mindig elérni?

Stefan Hipp: Először is talajmintákat vizsgálunk, hogy kiderüljön, használható-e a szántóföld. Már sok évvel ezelőtt is kizárólag az adott zöldségfajta számára legmegfelelőbb termőterületeket szerződtettük. Az évtizedek során speciális ismeretekre tettünk szert arról, hogyan lehet a legjobban alkalmazni a vetésforgót földjeinken. A termesztési folyamat során tanácsot adunk biogazdáinknak és szorosan együttműködünk velük. Amikor a nyersanyagokat végül leszállítják, csak akkor vesszük át őket, ha átmentek laboratóriumi vizsgálatainkon és megfeleltek a szigorú HiPP tisztasági követelményeinknek.