TermékkeresőRészletes termékkereső

Étrend

A HiPP bébiételekkel egészségesen és változatosan táplálhatja gyermekét. A HiPP táplálási tanácsadó összeállításánál táplálkozástudományi és gyermekgyógyászati ismereteket is figyelembe vettünk. 

A táplálási tanácsadó irányadó jellegű. A hozzátáplálás során legyen türelmes, ne erőltesse, hogy a gyermek az összes ételt megegye mert a baba étvágya esetenként változó lehet.

Gyermeke táplálásával kapcsolatban kérje védőnője tanácsát is. 

A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej

*Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű anyatej és kiegészítésre van szükség, kérjük, egyeztessen gyermekorvosával az életkornak megfelelő tápszer adásáról.

**A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el a védőnő vagy a gyermekorvos javaslata alapján, legkorábban 4, legkésőbb 6 hónapos kortól.

A különböző bébiételekkel kiegyensúlyozott, változatos étrendet biztosíthat gyermekének. 

Az allergiára hajlamos babák táplálása

  • Az allergiára hajlamos babák táplálásával kapcsolatos részleteket itt talál.
  • Anyatej vagy ennek hiányában hipoallergén tápszer ajánlott, például a HiPP HA Combiotik® (a gyermekorvos javaslata alapján).
  • A hozzátáplálás megkezdésénél ugyanazok az ajánlások érvényesek, mint az allergiára nem hajlamos gyermekeknél. A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el, legkorábban 4, legkésőbb 6 hónapos kortól. A hozzátáplálás későbbi megkezdése nem nyújt nagyobb védelmet az allergia kialakulása ellen.
  • Fontos, hogy a bébiételeket fokozatosan vezesse be a baba étrendjébe, így hozzá tud szokni az új ételekhez és az édesanya is nyomon tudja követni, hogy mely élelmiszereket nem tolerál jól a gyermeke. 
  • Amennyiben egy tápszeres étkezést már teljesen kiváltottak bébiétellel, 6 hónapos kortól HA2 Combiotik®-ot kaphat a baba a bébiételek fogyasztása mellett. Kérjük, konzultáljon gyermekorvosával, védőnőjével a baba táplálásáról és a hozzátáplálás megkezdéséről!