Banán Costa Rica dzsungeléből

Bio és fair trade 

A hagyományos, rendkívül ízletes banánfajta, a "Gros Michel" optimális körülmények között terem Costa Rica dzsungelében. Nagyon ízletes, a bébiételekhez optimális cukortartalommal rendelkezik és nagy ültetvényeken egyáltalán nem található meg. Az őslakosok ezt a banánfajtát hagyományos módon termesztik, ezzel védve a felvidéki dzsungel egyedülálló biodiverzitását. 

A HiPP hosszú távú szerződéseket kötött a helyi termelőkkel.  Mintegy 1000 gazdának garantáljuk a termés átvételét és a méltányos árat. A HiPP  alkalmazottja a helyszínen tartózkodik, hogy biztosítsa a kiváló minőséget a HiPP prémium bébiételekhez. Két évtized alatt közte és a gazdálkodó családok között  magasfokú, kölcsönös bizalom alakult ki. A német HiPP, mint bébiételgyártó nagy társadalmi felelősséget vállal a helyi lakosok iránt, akiknek a megélhetése  korábban gyakran szinte lehetetlen volt. 

A banánprojektnek, amelyből a régióban közvetve vagy közvetlenül több, mint 10 000 ember profitál, fő mozgatórugói a nők. A társadalmi előnyök mellett ez ökológiai előnyökkel is jár: az ültetvényes gazdálkodással ellentétben a banánfák külön-külön, egymástól messze helyezkednek el. Gombás vagy egyéb fertőzés esetén a terjedés megakadályozása érdekében az érintett fa egyszerűen eltávolítható.  A hagyományos gazdálkodástól eltérően nem használnak növényvédő szereket.  Ez megóvja az emberek, a növények és az állatok természetes élőhelyét és védi a biológiai sokféleséget.