
HiPP BIO kecsketejalapú tápszer
a tápszer jó tolerálhatósága az A2 béta-kazeint tartalmazó kedvező fehérjeösszetételének köszönhetően1,2
a szerves laktózból származó galakto-oligoszacharidok (GOS) elősegítik a kiegyensúlyozott bélmikrobiótát 3, így kisebb eséllyel alakul ki kólika
a legjobb HiPP bioalapanyagokból készül, szigorúan ellenőrzött módon és géntechnológia nélkül
A kecsketej összehasonlítása az anyatejjel és a tehéntejjel a kazein összetétel szempontjából.4
A vizsgálatok azt mutatják, hogy a kecsketejben lévő kazein összetételéből adódóan könnyebben és hatékonyabban emészthető, mint a tehéntejben lévő kazein. 2,5
*A bio kecsketejből készült HiPP tápszerek a tehéntejfehérjéhez hasonló fehérjét tartalmaznak, ezért nem használhatók ismert vagy feltételezett tehéntejfehérje-allergia esetén.
Mi az A2 tej?

- A tej különböző fehérjéket tartalmaz, köztük béta-kazeint, amely szerkezetileg különböző formában fordulhat elő (pl. A1 és A2 béta-kazein).
- Az anyatejhez hasonlóan az A2 tej is olyan béta-kazeint tartalmaz, amelynek az aminosavlánc 67. pozíciójában prolin található, míg az A1 tejben hisztidin van ezen a pozícióban.
- Ez az eltérés felelős egy olyan fehérjefragmentum felszabadulásáért, amely látszólag javítja az A2 tej tolerálhatóságát az A1 tejhez képest. 6
- A kecsketej természetes módon magas A2 béta-kazeint tartalmaz, míg az európai tehéntej általában A1 és A2 béta-kazein keverékét tartalmazza. 7

A legjobb HiPP bioalapanyagok
- Németországból és a szomszédos országokból származó bio kecsketej
- szigorúan ellenőrzött - géntechnológia nélkül
- kémiailag szintetizált növényvédőszerek használata nélkül
- fenntartható ültetvényekről származó bio pálmaolajjal
Hivatkozások:
1 Pal S. et al. Nutrients 2015; 7: 7285-7297
2 Hodgkinson A et al. Food Chem 2019; 276: 619-625
3 Giovannini M et al. J Am Coll Nutr 2014; 33(5): 385-393
4 Prosser C et al. 2003 Poster paper presented at the 11th Asian Congress of Pediatrics, Bangkok
5 Maathuis A et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2017; 65(6):661–666
6 Küllenberg et al. Nutrients 2019; 77(5):278–306 8 Oliveira L et al. Anim Biotechnol 2021
7 Oliveira L et al. Anim Biotechnol 2021;93-95.