HiPP BIO COMBIOTIK® koncepció

A biztonság a legfontosabb összetevőnk.

Kipróbált formula. Bizonyítékokon alapuló fejlesztés.

Ideális kombináció.

Az anyatej-kutatás legújabb eredményei alapján a HiPP Táplálkozástudományi osztálya kifejlesztette a csecsemőtejek új generációját: a HiPP COMBIOTIK®-ot.

HiPP COMBIOTIK® Metafolin®-nal

  • a folát természetes formája, amely az anyatejben is megtalálható1
  • a szervezet által azonnal felhasználható, nem szükséges átalakítani
  • a Metafolin® biztonsággal használható tápszerekben2

Ide kattintva tovább olvashat a Metafolin®-ról.

L.fermentum és GOS

Természetes probiotikumok

  • Lactobacillus fermentum hereditum® (CECT5716)
  • eredetileg az anyatejben is megtalálható 3-5
  • a bél elsődleges kolonizációja6
  • támogatja az egészséges bélflórát7
  • hozzájárul az immunválasz modulálásához8,9

Bizonyított prebiotikum: GOS

  • szerves laktózból nyert galakto-oligoszacharidok
  • széklet állaga és annak gyakorisága hasonló a szoptatott gyermekekéhez 7-10,17
  • elősegíti a jótékony bélbaktériumok szaporodását 10-12,14
  • bizonyítottan biztonságos a használata 15

Az új GOLF III kutatás azt mutatja, hogy a HiPP szimbiotikus tápszerek támogatják a bél mikrobiomját és a bélrendszert, amely így jobban hasonlít a szoptatott csecsemőkéhez.

Klinikai vizsgálatok bizonyítják: Biztonság és lényegesen kevesebb fertőzés

A HiPP BIO COMBIOTIK® szimbiotikus összetételével 1,2 támogatja az egészséges bélmikrobióta kialakulását:

Klinikai vizsgálatok 1,2 bizonyítják:

  • A pro- és prebiotikumok kombinációja biztonságos és előnyös
  • Lényegesen kevesebb fertőzés
  • A GOS és L. fermentum kombinációja szignifikánsan jobb, mint a prebiotikum (GOS) önmagában

 

Források:
1 Maldonado J et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2012; 54(1):55–61
2 Gil-Campos M et al. Pharmacol Res 2012; 65(2):231–238
3 Maldonado-Lobon JA et al. Pharmacol Res 2015; 95–96:12–19

Értékes zsírsavak

Fontos palmitinsav

  • az anyatejben túlsúlyban vannak a telített zsírsavak
  • fontos a jól tolerálható tápszerhez 16 (kevésbé vizes és sárgásabb széklet, a szoptatott gyermekekhez hasonlóan)

Omega 3 és 6 LCP-k

  • bizonyítékokon alapuló és ajánlott 17
  • fontos a kognitív és vizuális fejlődéshez
  • az omega 3 és 6 LCP-k optimális aránya (DHA és ARA)

 

 

Fehérjék

Megfelelően alacsony fehérjetartalom

  • <2,0 g / 100 kcal, fiziológiai szükségletekre szabva 18
  • kiváló minőségű tejből és savóból nyerve

A HiPP BIO COMBIOTIK® biztosítja az összes kulcsfontosságú, kiváló minőségű makro- és mikrotápanyagot a megfelelő mennyiségben.

HiPP BIO COMBIOTIK® termékek

A biztonságosság a legfontosabb összetevőnk.

Források:

1 Page R et al. Am J Clin Nutr 2017 May; 105(5): 1101–1109.

2 Troesch B et al. PLoS ONE 2019; 14(8): e0216790 LB et al. J Nutr. 2015; 145:1636–1680.

3 Martin R et al. J Pediatr 2003; 143(6):754–758.

4 Martin R et al. J Hum Lact 2005; 21(1):8–17.

5 Lara-Villoslada F et al. Br J Nutr 2007; 98(suppl 1): 96–100.

6 Blaut M & Loh C in: Bischoff SC: Probiotika, Präbiotika und Synbiotika; Thieme 2009; 2–23.

7 Maldonado-Lobon JA et al. Pharmacol Res 2015; 95–96:12–19.

8 Olivares M et al. Nutr 2007; 23(3): 254–260.

9 Perez-Cano FJ et al. Immunobiology 2010; 215(12): 996–1004.

10 Ben XM et al. Chin Med J 2004; 117(6): 927–931.

11 Fanaro S et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2009; 48:82–88.

12 Sierra C et al. Eur J Nutr 2015; 54(1):89–99.

13 Ashley C et al. Nutrition Journal 2012; 11:38.

14 Ben XM et al. World J Gastroenterol 2008; 14(42): 6564–6568.

15 FDA. 2008; GRAS Notices GRN No.236.

16 Lloyd B et al. Pediatrics 1999; 103(1): e7.

17 Koletzko B et al. Am J Clin Nutr 2020; 111: 10–16.

18 Koletzko B et al. Am J Clin Nutr 2009, 89(6):1836–1845.