Skip to main content

HiPP BIO COMBIOTIK® és
HiPP BIO tápszerek új receptúrával

Kedves Szülők! 

Újdonság:  2020 tavaszától megújulnak a HiPP tápszerek.  Bizonyára szeretnék tudni, hogy mi és miért változott a HiPP tápszerekben. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb információkat megtalálják ezen az oldalon. 

A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej, a legegészségesebb táplálási mód a szoptatás. Kérjük, konzultáljon gyermekorvosával, védőnőjével, ha tápszert szeretne adni gyermekének.

További kérdés esetén telefonon vagy e-mailben is állunk rendelkezésre.

Miért vannak új receptúrák?

A változás oka a tápszerekre vonatkozó új EU rendelet, amely Európában egységesen szabályozza azok összetételét. Az új irányelv összefügg  a kutatások és a fejlesztések legújabb tudományos eredményeivel. Így a tápszerek még jobban megfelelnek a csecsemők speciális szükségleteinek.

Változatlanok maradnak a bevált táplálkozástudományi koncepcióink, a nyersanyagaink már ismert kiváló BIO minősége és a szigorú biztonsági előírások, amelyekben a szülők a HiPP tápszerek esetében mindig bízhattak. Tavasztól a HiPP BIO és a HiPP BIO COMBIOTIK® tápszerek új receptúrával lesznek elérhetőek a kereskedelmi láncokban.

Mely termékről szeretne további információt kapni? Kattintson a megfelelő tápszerre!

ANYATEJ-KIEGÉSZÍTŐ TÁPSZEREK

A legfontosabb információk áttekintése

Mely termékek változnak?

Tovább

Mi változik a tápszerekben?

Tovább

Mit jelent ez a gyermekem számára?

Tovább

Figyelembe kell vennem valamit az új tápszer elkészítésénél?

Tovább

Felhasználhatom az eddigi, már megvásárolt tápszereket?

Tovább

Mikortól elérhetőek az új receptúrájú tápszerek a kereskedelmi láncokban?

Tovább

Mely anyatej-kiegészítő tápszerek változnak?

HiPP 2 ORGANIC COMBIOTIC®

Vissza

Mi változik a tápszerekben?

A hozzáadott DHA (omega-3 zsírsav) fontos az agysejtek és az idegrendszer, valamint a látás fejlődéséhez.

Mi az a DHA?

DHA:  a dokozahexaénsav rövidítése, ez egy hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav.

Miért fontos a DHA?

Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak az agysejtek és az idegrendszer, valamint a látás normál fejlődéséhez. Az anyatej természetes módon tartalmaz omega-3 zsírsavakat.  A hozzátáplálás megkezdése után a csecsemők szervezetébe a táplálékon keresztül kerülhet DHA, például az olajos halakból. Ebből a fontos tápanyagból a kellő mennyiség biztosítása érdekében rendelet írja elő, hogy DHA-t is tartalmaznia kell a tápszereknek. Természetesen minden HiPP anyatej-kiegészítő tápszer tartalmaz DHA-t is.

Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok mennyisége változik

A legújabb tudományos ismereteknek megfelelően változik a tápanyagok minimális és maximális mennyisége, amelyek még inkább igazodnak a csecsemők speciális szükségleteihez. 

Változik az energiatartalom az anyatej példája alapján

Rendelkezésre állnak új tudományos ismeretek a csecsemők napi energiaszükségletével kapcsolatban. Ennek megfelelően változtattuk meg az adagolási útmutatót.

 

Gondoskodás és tapasztalat – a legértékesebbnek az életben

A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej, a legegészségesebb táplálási mód a szoptatás. Nem minden édesanyának van elegendő mennyiségű anyateje, ezért a gyermekorvos vagy a védőnő javaslata alapján tápszert kaphat a baba. Csecsemőtápszereink a baba speciális szükségleteinek megfelelőek, így gyermeke pontosan azt kapja, amire a fejlődéséhez szüksége van. A HiPP csecsemőtápszereket 50 évre visszanyúló tapasztalattal és gondoskodással gyártjuk. A HiPP tápszereknél bízhat az anyatej példája alapján inspirált, régóta bevált, táplálkozástudományi szakemberek által fejlesztett koncepciókban, amelyek a kutatások legújabb eredményein alapulnak – mindezt kiváló HiPP BIO minőségben nyújtjuk. A lépcsőzetesen kialakított koncepciónkon, a termékek nevén és az ajánlott adhatósági életkorokon semmi sem változott.  Ahogy eddig is, az alábbi termékek megtalálhatóak a polcokon:

Vissza

Új receptúra – mit jelent ez a gyermekem számára?

A megváltozott energiabevitelnek megfelelően a tápszerfogyasztás gyakorisága és módja valamennyire változhat. A csomagoláson feltüntetett fogyasztásra kész tápszer mennyisége továbbra is irányadó jellegű. Kérjük, vegye figyelembe, ha gyermeke az egyéni szükségleteinek megfelelően több vagy kevesebb tápszert szeretne fogyasztani.  A csecsemőknek nagyon kifinomult az ízlelése. Éppen ezért nem kizárható, hogy a kicsik különbséget vesznek észre az ízben, amely például az új, továbbfejlesztett összetételű zsírsavakra vezethető vissza. Rendszerint a gyermekek ízérzékelése és szervezete néhány napon belül hozzászokik az új tápszerhez.

Vissza

Figyelembe kell vennem valamit az új tápszer elkészítésénél?

A csomagoláson feltüntetett elkészítési útmutatót kérjük, pontosan tartsa be. Az új receptúrákkal javul a tápszerporok oldhatósága. Ez még egyszerűbbé teszi az elkészítést. 

Vissza

Felhasználhatom az eddigi, már megvásárolt tápszereket? 

Az eddigi tápszereket nyugodtan felhasználhatja.

Ideális esetben fokozatosan szoktassa hozzá gyermekét az új tápszerhez.  Minden nap egy szokásos tápszeres étkezést helyettesítsen az új receptúrájú tápszerrel. Így a csecsemő emésztőrendszere lépésről lépésre szokhat hozzá  az új tápszerhez.

Vissza

Mikortól elérhetőek az új receptúrájú tápszerek a kereskedelmi láncokban?

2020 tavaszától kaphatóak az új receptúrájú HiPP tápszerek a kereskedelmi láncokban. Az “új receptúra” felirat a csomagoláson segít beazonosítani az új tápszereket.

Vissza