Melyik bébiétel megfelelő a gyermekemnek és mikor kezdjem el a hozzátáplálást?

Kb. 4-6 hónapos korig az anyatej vagy a tápszer (a gyermekorvos javaslata alapján) elegendő ahhoz, hogy a baba megkapja a szükséges tápanyagokat. Táplálkozástudományi ismeretek szerint a hozzátáplálással kapcsolatos ajánlások az allergiára hajlamos és nem hajlamos gyermekekre ugyanúgy érvényesek.

Gyermeke fejlődésének megfelelően a védőnő vagy a gyermekorvos tanácsa szerint kezdje meg a hozzátáplálást legkorábban 4, legkésőbb 6 hónapos korban. A hozzátáplálás későbbi megkezdése nem nyújt nagyobb védelmet az allergia kialakulása ellen.

A hozzátáplálást az allergiára hajlamos gyermekeknél is fokozatosan kell felépíteni. A hozzátáplálás kezdetén olyan bébiételeket válasszunk, amelyek kevés összetevőből állnak. A HiPP kevés összetevős termékeivel lépésről lépésre bevezetheti a szilárd ételeket a baba étrendjébe.

Ideális ételek a hozzátáplálás megkezdéséhez

A kevés összetevőt tartalmazó ételek ideálisak a hozzátáplálás megkezdéséhez, például HiPP Alma, Sárgarépa, Sütőtök almával, Sütőtök burgonyával. Egyszerre csak egy új ízt vezessen be. Az új ízek bevezetésére a délelőtti, déli étkezés a legalkalmasabb. Először csak pár kiskanálnyi mennyiséget kapjon a baba az anyatejes táplálás előtt. Ha az étel semmi problémát nem okozott, fokozatosan lehet növelni az adagot.