
Mely élelmiszerek nem megfelelőek gyermekek számára?

Azokkal az ételekkel legyen továbbra is nagyon óvatos...
- amelyektől gyermeke megfulladhat: apró, kemény bogyós gyümölcsök (pl. piros ribizli), diófélék vagy magvak (pl. napraforgómag), a nyers sárgarépa (nem egészben, hanem inkább reszelve kell fogyasztani)
- amelyeket gyermeke még nem tud kellőképpen megrágni: kemény héjú paprika, paradicsom, borsó - jobb, ha először pépesítjük, apró darabokra vágjuk vagy párolva kínáljuk.
- amelyek nem gyermekbarát módon készültek: túl sósak, fűszeresek, csípősek, mélyhűtöttek, sültek és zsírosak
- olyan késztermékek, amelyeket nem kifejezetten csecsemők vagy kisgyermekek számára készültek. Ezek a termékek tartalmazhatnak olyan adalékanyagokat, amelyek nem engedélyezettek a kisgyermekeknek szánt termékek esetében, gyakran nem kiegyensúlyozott összetételűek, túl sok zsírt, sót vagy cukrot tartalmaznak.
- amelyek koffeint, alkoholt és édesítőszereket tartalmaznak.
- Kerülni kell továbbá a nyers darálthúst vagy darált sertéshúst, nyers kolbászt, például nyers szalámit és szafaládét, a nyers tejet és nyers tejből készült sajtokat, a nyers halat (pl. sushi) és bizonyos halászati termékeket (pl. füstölt lazacot), valamint a nyers tenger gyümölcseit (pl. nyers osztriga) és a nyers tojást (pl. házisüteményekben vagy majonézben).