Interjú Claus Hipp-pel

HiPP tápszer biominőségben, meggyőződésből

A HiPP névről először az üveges bébiétel jut a szülők eszébe. Mióta van valójában HiPP tápszer?

Claus Hipp: Egyre több ember tudja, hogy több, mint 40 éve állítunk elő tápszert. Több, mint 18 éve tudunk biominőségű tápszereket kínálni és természetesen az édesanyák ugyanarra a minőségre számíthatnak itt is, mint amit az üveges biobébiételeknél már megszoktak.

Miért használnak biotejet?

Claus Hipp: Mivel a tápszer legfontosabb összetevője a tej, ezért fontos, hogy az alapanyag honnan származik és a tehenek milyen takarmányt kapnak. A teheneket fajtának megfelelően tenyésztjük és csak saját gazdaságokból származó füvet, szénát és gabonát legelnek. Az ökológiai gazdaságokban a génmódosított élelmiszerek táplálékláncba való bekerülését kizárjuk. 

Azonban a biominőség nem csak a termékeinkre nézve jó, hanem – mivel nem használunk kémiai permetszereket – hozzájárul a környezet védelméhez is, annak a környezetnek a védelméhez, amelyben a gyermekeink felnőnek. 

Miért döntött a HiPP a biominőség mellett a tápszerek esetében is?

Claus Hipp: Annak, aki a csecsemőket állítja a középpontba, nagy a felelőssége. 60 éves biotradíciónknak megfelelően úgy döntöttünk, hogy tápszereink gyártása során is szigorúan ellenőrzött biotejet használunk. Természetesen ez valamivel drágább, mint az átlagos tej. Ez elriaszthat más gyártókat, de biztosíthatom Önöket: megéri.