TermékkeresőRészletes termékkereső

Étrend 6 hónapos kortól

Gyermeke eddig kizárólag anyatejet vagy tápszert kapott?

Ebben az esetben kérjük, a "4 hónapos kortól 6 hónapos korig" részben leírtak szerint vezesse be a kiegészítő táplálékot az anyatejes táplálás mellett. A hozzátáplálás megkezdéséhez a 4 hónapos kortól adható HiPP gyümölcspépeket és főzelékeket ajánljuk.

Megkezdte már a hozzátáplálást 4-6 hónapos kor között?

Amennyiben a baba ebédre már bébiételt eszik kanállal, akkor vacsorára kaphat például egy laktató 4 hónapos kortól ajánlott HiPP tejpépet az anyatej mellett. Következő lépésként délután kaphat a baba HiPP teljes kiőrlésű gabonás gyümölcspépet, amely ideális választás a glutén bevezetéséhez.

Reggeli: A baba továbbra is kapjon anyatejet, vagy ennek hiányában anyatej-kiegészítő tápszert (például HiPP 2 BIO Combiotik).

Tízórai: A már megszokott gyümölcspépeket kínálja kiegészítő táplálékként.

Ebéd: A már megszokott főzelékeket, valamint a teljesen pépesített 5 hónapos kortól adható bébimenüket kínálja, például HiPP Sütőtök pulykahússal vagy a Kerti zöldségek csirkehússal.

A HiPP menük széles választékban kaphatóak, így gyermeke sokféle ízt ismerhet meg.

Amint a gyermek meg tud enni ebédre egy teljes HiPP húsos menüt, utána el lehet hagyni a déli anyatejes vagy tápszeres táplálást.

Ebéd után kaphat a baba néhány kanálnyi HiPP gyümölcspépet. A gyümölcsökben lévő C-vitamin hozzájárul a húsokban található vas felszívódásához.

Uzsonna: Délután adhat a babának anyatejet vagy HiPP tápszert és néhány kanálnyi HiPP teljes kiőrlésű gabonás gyümölcsöt.

Vacsora: Az esti anyatejes vagy tápszeres táplálás mellett kaphat a baba HiPP Jó éjt papit vagy tejpépet.

A hozzátáplálás megkezdésével gyermekének több folyadékra van szüksége. Kezdetben kis kortyokban kapja a baba a folyadékot, mikor megismerkedik az első pépes ételekkel. A hozzátáplálás során ügyelni kell a rendszeres folyadékpótlásra, ezért bármely napszakban a HiPP Bébivíz, bébiitalok igény szerinti fogyasztását ajánljuk. A cumisüveget ne használja megnyugtatásra, gyermekének Ön adjon inni és szoktassa mielőbb a pohárból való ivásra.