TermékkeresőRészletes termékkereső

Étrend 6 hónapos kortól

Babája idáig kizárólag anyatejet vagy tápszert kapott?

Ebben az esetben vezesse be a kiegészítő táplálékot a "4 hónapos kortól 6 hónapos korig" részben leírtak szerint. A hozzátáplálás megkezdéséhez ideális HiPP termékek a "4 hónapos kortól" adhatósággal vannak megjelölve.

Megkezdte már a hozzátáplálást 4-6 hónapos kor között?

A baba már teljes ebédet eszik kanállal? Ha igen, akkor bevezetheti az étrendjébe a második kiegészítő táplálékot, például egy laktató HiPP Tejpépet este (amennyiben gyermeke nem tejérzékeny). Harmadik bébiételes étkezésként délután egy HiPP Teljes kiőrlésű gabonás gyümölcs termék ajánlott, amely ideális lehet a glutén bevezetéséhez is.

Reggeli: A baba továbbra is kapjon anyatejet, vagy ennek hiányában anyatej-kiegészítő tápszert (például HiPP 2 BIO Combiotik).

Ebéd: A már megszokott főzelékeket, gyümölcsöket kiegészítheti a teljesen pépesített 5 hónapos kortól adható bébimenükkel, például HiPP Sütőtök pulykahússal, Kukorica burgonyakrémben pulykahússal, Kerti zöldségek csirkehússal. A HiPP menük széles választékban kaphatók, így gyermeke megismerheti az ízek sokféleségét.

Amint gyermeke ebédre kb. egy egész üvegnyi húsos menüt megeszik, elhagyhatja a déli anyatejes vagy tápszeres etetést.

Desszerként egy pár kanálnyi C-vitaminban gazdag gyümölcsöt ajánlunk. A C-vitamin segíti a húsban található értékes vas felszívódását.

Uzsonna: Délután adhat a babának anyatejet vagy HiPP tápszert és néhány kanálnyi HiPP Teljes kiőrlésű gabonás gyümölcsöt.

Vacsora: Második teljes bébiételes étkezésként az esti anyatejes vagy tápszeres etetést felváltják a HiPP Tejpépek vagy a Jó éjt papik.

A hozzátáplálás megkezdésével gyermekének több folyadékra van szüksége. Az első pépes ételnél már kaphat a baba folyadékot, kezdetben csak kortyonként. Legyen türelmes, ne erőltesse a babát. Legkésőbb a harmadik bébiételes étkezés bevezetésekor kínáljon minden étkezéshez folyadékot. A víz és a babateák a legjobb szomjoltók. A cumisüveget ne használja megnyugtatásra, gyermekének Ön adjon inni és szoktassa mielőbb a pohárból való ivásra.