Biohús a fajtának megfelelő állattenyésztésből

Biomarha

A marhák és a borjúk a HiPP által ellenőrzött biogazdaságokban élnek. A természetes környezetben sokat mozognak a friss levegőn.  A fajtának megfelelő állattenyésztés megalapozza az állatok természetes védekezőképességét és egészségét. A hízlaló szerek használata szigorúan tilos. Állataink csak természetes biotakarmányt kapnak.

Biosertés

A HiPP csak az igazoltan egész életük során egészséges állatokból származó alapanyagokat dolgozza fel. Az istállók és a kifutók méretét, a csordák nagyságát a sertések fiziológiai szükségleteinek megfelelően választják ki. 

Bioszárnyasok

Nem csak a természettel összhangban történő, fajtának megfelelő tenyésztés az, ami egy csirkét biobaromfivá tesz. Fontos szerepet játszik a takarmány is: a biocsirkék biotápot kapnak, amelyet nem dúsítanak prevenciós gyógyszerekkel. Szabadon kapirgálhatnak, hempereghetnek a homokban, tartásuk folyamatos állatorvosi felügyelet mellett történik. A pulykák is természetes körülmények között élhetnek, szintén tágas kifutókon a szabadban. Természetesen a pulykák is kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó tápot kapnak.