A fenntarthatóság, mint vállalati filozófia

A fenntarthatóság egyensúly három dimenzió között: ökológia, gazdaság, társadalom

Ha a környezetünket, a társadalmi életünket és a gazdaságunkat a fenntarthatóság elvei szerint alakítjuk, akkor biztosíthatjuk a jövőnket és a következő generációk számára az esélyt egy élhetőbb életre. Akkor cselekszünk a fenntarthatóság jegyében, ha azt, amit teszünk, mindig meg tudnánk tenni ugyanolyan feltételek mellett.

Magyar Üzleti Felelősség díj

A HiPP Kft. részére a Környezet – Zöld kiválóság kategóriában adták át a Magyar Üzleti Felelősség díjat. A díj odaítélésével a HiPP Kft., mint cég, valamint a munkatársak elkötelezettségét és tevékenységét ismerték el. A cég működésével, valamint a fenntartható fejlődés fenntartásával kapcsolatos feladatokat az értéklánc minden szakaszára figyelemmel értékeltük, azokat csoportosítva 6 fókuszcsoport került megállapításra:

  1. teljesítmény
  2. biztonság és egészség
  3. társadalmi fejlődés, szociális előrelépés
  4. víz és szennyvíz
  5. energiafelhasználás
  6. nyersanyag és hulladék.

 

A fókuszterületeken belül két dimenziót különböztetünk meg, „több érték” és „kisebb ökológiai lábnyom”. Célunk, hogy több értéket teremtsünk a társadalmi fejlődés, biztonság és egészség, valamint a teljesítmény területén. Ugyanakkor az energia, nyersanyag és hulladék, valamint víz és szennyvíz területén tovább kívánjuk csökkenteni a felhasznált erőforrások mennyiségét, így csökkentve működésünk és termékeink ökológiai lábnyomát. 

További információ: PDF megnyitása

Fenntarthatósági nyilatkozat

Az alábbi PDF-re kattintva elolvashatja a HiPP környezetvédelmi nyilatkozatot: PDF megnyitása

Fenntarthatósági irányelvek

Az alábbi PDF-re kattintva elolvashatja a HiPP fenntarthatósági irányelveket: PDF megnyitása