Klímavédelem

Napjainkban a klímavédelem jelenti a legnagyobb kihívást az emberiség számára. A klímaváltozás - a biodiverzitás intenzív csökkenésével együtt - befolyásolja a talaj termékenységét és az életkörülményeket. Ezzel hosszú távon létünk alapjait kockáztatjuk, hiszen az élelmiszerek előállításához megfelelő időjárásra és elegendő, de nem túl sok csapadékra, valamint termékeny talajra van szükségünk. A gyümölcsök, zöldségek és a gabonafélék megfelelő fejlődésének feltétele az éghajlat, a víz és a talaj összehangolt működése.  

Éppen ezért a HiPP évek óta elkötelezett a klímavédelem mellett. A megújuló energiaforrások használatának köszönhetően Pfaffenhofenben, Gmundenben, Glinában és Hanságligeten lévő üzemeink klímasemlegesen termelnek, ezért az innen származó termékeken elhelyezhetjük a “klímasemleges” logót. A HiPP tagja a „Wirtschaft pro Klima” kezdeményezésnek. Minden tagvállalat nagymértékben elkötelezett a klímavédelem mellett. A HiPP azonban nem csak a gyártási folyamatban tartja szem előtt a klímát befolyásoló károsanyag-kibocsátásokat: az új termékcsomagolási megoldások, az optimális logisztika és a saját komposztálási projekt is jelentős részét képezik a klímabarát vállalati politikának. 

Ha tönkretesszük a talajt, az jelentős mértékben befolyásolja a klímára káros hatású gázok kibocsátását. A szántóföldek, a mocsarak, az erdőtalajok és a legelők  tárolják a CO2-t. A talajban lévő számtalan organizmus  szén-dioxidot használ fel és oxigént termel. A HiPP által több, mint 60 éve folytatott ökológiai gazdálkodásban ezek a mikroorganizmusok jelentik a humuszképződés és ezáltal a talaj termékenységének alapját.