Fenntartható halászat

A HiPP menükben alaszkai tengeri lazacot, hekket, tőkehalat, vadlazacot és lepényhalat használunk fel.  

Többségüket nyílt tengeren, a partoktól távol fogják ki. Halászati területeink az észak-keleti Atlanti-óceánon és az észak-keleti Csendes-óceánon találhatók.   

A HiPP termékekben felhasznált halak kizárólag fenntartható, MSC tanúsítással rendelkező halgazdaságokból származnak. Az MSC (Tengergazdálkodási Tanács) garantálja, hogy az általa ellenőrzött halgazdaságok betartják az előírt környezetvédelmi standardokat, védik a halállományt és felelős halgazdálkodást folytatnak. A kiváló minőségű halak garantálása érdekében a környezeti feltételeket folyamatosan elemzik és a kimondottan előnyös, nyílt tengeri halászati területeket választják ki. A halgazdaságokat is rendszeresen ellenőrzik. 

A HiPP vállalat így támogatja a túlhalászat megakadályozását és a tengerek halállományának megőrzését. Ebből kifolyólag a világon számos ember megélhetési- és táplálékforrását biztosítjuk, hogy gyermekeink olyan világban nőjenek fel, amely elegendő tartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy felnőttként is fogyaszthassanak halat.