Biozöldség- és sárgarépa-termesztés

A HiPP vállalat több, mint 60 éve foglalkozik biozöldségek termesztésével. A hosszú idő alatt szerzett tapasztalatokat szakembereink megosztják a biozöldségek beszállítóival. A termesztési folyamat során a megfelelő termőterület és a vetőmag kiválasztásától a termény növekedésén keresztül az aratásig lépésről lépésre tanácsokkal segítjük a zöldséget termelő gazdákat. Kiegyensúlyozott vetésforgó alkalmazása mellett a biogazdaságokban a kártevők csak nehezen tudnak szaporodni.  Ugyanakkor a talaj termékenységét is meg tudjuk őrizni, hogy mindig különböző terményt ültetünk. Az egészséges, kezeletlen talaj az alapja a termékeinkhez felhasznált kiváló minőségű nyersanyagoknak. Ez biztosítja a magas minőséget, amely több, mint BIO. 

Biosárgarépa-termesztés 

A biosárgarépa-termesztésnél az egészséges, termékeny talaj elsődleges. A HiPP szakemberei által gondosan kiválasztott vetőmag a mindenkori talajtípushoz ideális, valamint kémiailag kezeletlen és nem génmódosított. A HiPP termőföldeken csak 6-7 évente termesztünk biosárgarépát, mert csak így marad egészséges a talaj és a zöldség. A köztes időben a gazdák gabonát, burgonyát vagy lóherét termesztenek. A gyomnövényeket hagyományos módon irtják, például kézzel, amely fontos a környezetvédelem szempontjából.   

Mielőtt a kézzel szedett sárgarépát HiPP biosárgarépának neveznénk, saját laborunkban szigorúan ellenőrizzük több, mint 1200 lehetséges szermaradványt vizsgálva.  Ez jóval több, mint amit a jogszabály előír. A HiPP „Dulcis“ fajtájú répa kellemes ízű, éppen ezért megfelel a csecsemők kifinomult ízlésének.