Biopulyka-tenyésztés

A HiPP biopulykahús csak minősített  partnergazdaságokból származik. A biopulykák szabadtartású tenyésztése a HiPP tenyésztőkre vonatkozó irányvonalak szerint történik, amelyek sokkal szigorúbbak, mint az EU BIO előírásai. 

Például a pulykák csőrét nem vágják vissza és ügyelnek arra, hogy az állatok teljes mértékben a természetes társas viselkedésüknek megfelelően élhessenek.  Az irányvonalak arra is kitérnek, hogy a pulykák életük legalább egyharmadrészét a szabadban töltsék. 

Azok a területek, ahol a pulykák szabadon mozoghatnak, változatosan vannak kialakítva: helyi növényekkel és fából készült elemekkel tarkítottak. A természetüknél fogva kíváncsi állatok így sok mindent felfedezhetnek. Rossz idő esetén az állatok fedett kültéri kifutókban tartózkodhatnak.  Ezeket rögzítettük a HiPP biogazdálkodási irányelvekben. 

A bioállattartással kapcsolatos irányelveinknek megfelelően a pulykák értékes tápanyagokat tartalmazó friss lóherét is fogyasztanak. A biogabonát tartalmazó takarmány természetesen a HiPP által ellenőrzött malmokból származik. A fajtának megfelelő bioállattartás sok ráfordítással jár, de meggyőződésünk, hogy megéri a fáradságot.