A HiPP megvédi a hím kiscsibéket: A „hímcsibe-program“

A tojás a legtöbb élelmiszerboltban kapható fehér vagy barna színben, S, M és L méretben, előre csomagolt vagy nem előre csomagolt formában. 

Csak a később tojótyúkokká váló csirkékre van szükség a tojások előállításához. Mi történik a naponta nagyjából ugyanolyan számban keletkező hím kiscsibékkel? A szomorú valóság az, hogy a tojásiparban feleslegesnek számító hím kiscsibék túlnyomó többségét azonnal elpusztítják.

A HiPP szigorúan ellenőrzött partnergazdaságokkal együtt egy speciális védelmi programban vesz részt, hogy megakadályozza a hím kiscsibék értelmetlen elpusztítását. A HiPP vállalatnak fontos, hogy ezek a gazdaságok nagymértékben átláthatók, nyomon követhetőek és az állatok jóléte iránt elkötelezettek legyenek. 

Azért fogtunk össze, hogy a hím állatok helyzetét megváltoztassuk és javítsuk, mivel számunkra elfogadhatatlan, hogy csak a nemük alapján pusztítják el a csibéket.  Ez a gyakorlat nem fér össze az etikai kódexünkkel. 

A „hímcsibe-program“ a HiPP vállalat számára egy teljes körű kezdeményezés: gazdáinktól a szabad tartású biotyúkok tojásait és húsát is megvásároljuk, így támogatjuk, hogy a hím és a nőstény állatok is felnövekedjenek.