Céginfó Hipp International Kapcsolat Impresszum

Tudta-e?

Ismertetők

Banán nektár

Banán nektár

Napérlelte gyümölcsökből készült ízletes folyadékpótló C-vitaminnal,  amely ömagában vagy HiPP Bébivízzel  hígítva is fogyasztható. A hozzátáplálás megkezdése után több folyadékra van szüksége a babának. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, fogyasztása az egész család számára ajánlott!

Omega-3

A prebiotikumról és a probiotikumról

Kapcsolat

Kapcsolat

E-mail: info@hipp.hu

Szoptatás

Amennyiben nem találja a kérdésére a választ, kattintson!

Miért jó szoptatni?

Az anyatej a legegészségesebb a baba számára. Az anyatej megfelelő mennyiségben és összetételben tartalmazza azokat a tápanyagokat, melyek szükségesek gyermeke egészséges fejlődéséhez. Szoptatás során olyan antitestek és védőanyagok jutnak a csecsemő szervezetébe, amelyek védelmet nyújtanak a legtöbb kórokozóval szemben. A szülést követően a szoptatás segíti a méh eredeti méretére történő visszahúzódást. A szoptatásnak fontos szerepe van a jó anya-gyermek kapcsolat kialakulásában.
Tejpótló szereket akkor adjunk gyermekünknek, ha az anyatejes táplálás valamilyen okból nem lehetséges. Ezt kizárólag a gyermekorvossal történő egyeztetést követően kezdjük meg! A tápszerek szoptatás alatti részleges alkalmazása csökkentheti az anyatej mennyiségét. Tehéntej az első évben nem ajánlott.

Mikor és milyen gyakran szoptassam a kisbabám?

Az egészséges táplálkozás kialakulásának első feltétele, hogy az anya akkor szoptasson, ha a baba éhes. Így a csecsemőt igény szerint tudja táplálni és néhány napon belül az édesanya tejének mennyisége a gyermek szükségleteinek megfelelően fog változni. Ha a baba étvágya megnő, gyakrabban tegyük mellre, ekkor több tej termelődik, a táplálkozások között eltelt idő is automatikusan meghosszabbodik.

Hogy bizonyosodhatom meg róla, hogy valóban jóllakott a gyermekem?

A jóllakott baba nyugodt, kiegyensúlyozott, szellemileg és fizikálisan megfelelően fejlődik. Az anyatej kielégítő mennyiségét mutatja, ha a babának naponta 5-6 nedves pelenkája van. 

Mire kell ügyelni a helyes szoptatásnál?

A szoptatás a legegészségesebb táplálási mód. A szoptatás elején hígabb, szomjoltó anyatej ürül, ezért jó ha a csecsemő először az egyik mellet üríti ki. A szoptatás végén tápanyagban gazdagabb, magasabb zsírtartalmú tej termelődik. Ez a kalóriadús tej különösen fontos a gyermek súlygyarapodása szempontjából. Ezután ha szükséges szoptassa meg gyermekét a másik mellből is. Ügyeljen a helyes mellretételre, hogy a mellbimbó a szoptatás során ne sérüljön. Ha a szoptatással kapcsolatban kérdései merülnének fel, forduljon bizalommal a babát és az anyukákat látogató védőnőhöz.

Mikor és hogyan kell megkezdeni az elválasztást?

Amennyiben az anyatej nem elegendő, a kiegészítő táplálék adása már 4 hónapos kor után elkezdhető. Az elválasztást kezdheti gyümölcslével, vagy gyümölcspéppel, ami egy összetevőből álljon. A déli szoptatás előtt - mikor a baba már nagyon éhes - adjon 1-2 kiskanálnyi új ízt, melynek mennyiségét fokozatosan (egy, másfél hét alatt) növelje egy teljes adagra. Ha már elfogyaszt egy teljes adagot akkor próbálkozhat újabb ízzel. Ezek az első elválasztó táplálékok gluténmentesek legyenek. A glutén 4 gabonafélében (búza, árpa, rozs, zab) található fehérje, amelyre néhány baba érzékeny lehet. Ezért legalább fél éves korig ne kapjon glutén tartalmú ételt gyermeke. A Hipp Gyümölcslevek és Hipp Gyümölcsök bioalapanyagból készülnek, így ezek a legalkalmasabbak a fejletlen tápcsatornájú csecsemő hozzátáplálására. A bioalapanyag és a több mint 260 ellenőrzési ponton vizsgált HIPP termékek hozzájárulnak az allergiás betegségek és az emésztési zavarok megelőzéséhez. A főzelékek bevezetésénél semmiképp ne alkalmazzon ellenőrizetlen zöldségeket, illetve primőröket! Ezek magas nitráttartalma veszélyes csecsemőjére! A széles választékú HIPP Főzelékeket biztonsággal adhatja gyermekének. 

Fontos: További információkat a hozzátáplálással kapcsolatban a HIPP Táplálási tanácsadóban talál. 

Hogyan kell helyesen büfiztetni? 

Minden étkezést követően (szoptatás, hozzátáplálás) a csecsemőt - függőleges helyzetben - büfiztesse meg, hogy a lenyelt levegő ily módon könnyen távozni tudjon. A büfiztetés kihagyása hányáshoz, félrenyeléshez vezethet.


ÖNÖK KÉRDEZTÉK, MI VÁLASZOLTUNK:

Van-e önöknek olyan termékük, amely elősegíti az anyatej termelődését?

Anyatej termelődést segítő termékünk nincs.


Adjak-e mást is a babámnak 4 hónapos kortól, ha van anyatej?

Amennyiben van megfelelő mennyiségű anyatej 6 hónapos korig kizárólagos anyatejes táplálást részesítse előnyben. Az anyatej optimális mennyiségben és minőségben tartalmazza azokat a tápanyagokat, melyek biztosítják a baba megfelelő fejlődését!
Anyatejen kívül tehát mást ne adjon a babának 6 hónapos korig!